Компенсациите, отпуснати от държавата на общините за покриване на високите

...
Компенсациите, отпуснати от държавата на общините за покриване на високите
Коментари Харесай

Кметът на Монтана: Компенсациите за цената на тока не покриват напълно увеличението

Компенсациите, отпуснати от страната на общините за покриване на високите сметки за ток, не покриват изцяло нарастването на цената на електрическата енергия , съобщи на брифинг в Монтана кметът на регионалния град Златко Живков.

Той заяви, че единствено за улично осветяване в Монтана, без 23-ите села на общината, сметката на общината за ноември е 98 000 лв. . Разчетът, изработен при започване на годината е за 35-40 000 лв. на месец. От страната са отпуснати по 110 лв. на киловатчас или общо 18 000 лв.. Проста сметка демонстрира, че 40 000 плюс 18 000 лв. не са 98 000 лв. , разяснява Живков и попита от къде да се вземат пари за покриване на разликата.

Той заяви, че през месец октомври на тази година сметката за ток за уличното осветяване в град Монтана е била 85 000 лв., а общината е получила от страната 16 000 лв. спомагателна помощ, което отново е незадоволително за покриване на разликата.



Живков разяснява, че неслучайно бизнесът в България реагира толкоз остро на високата цена на тока и газта , и предизвести, че е допустимо през идната година шоково да нарастне и водата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР