Компенсации за промишления ток, който използва българският бизнес, ще бъдат

...
Компенсации за промишления ток, който използва българският бизнес, ще бъдат
Коментари Харесай

Кабинетът: Бизнесът ще получи компенсации за тока и през април


Компенсации за промишления ток, който употребява българският бизнес, ще бъдат изплатени от страната и през април. Това заяви министър председателят Кирил Петков след среща с представители на националните работодателски организации. В срещата участваха вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова и министърът на енергетиката Александър Николов.

Механизмът, по който ще бъдат отпуснати помощи за скъпия ток за бизнеса, ще бъде направен през идващите няколко дни, а до края на април ще бъде квалифициран нов механизъм, който да подсигурява в дълготраен проект резистентност за българските работодатели, стана ясно от изказването на премиера.

" Днес обсъдихме, че светът навлиза в рискова зона на стагфлация. Трябва да планираме деликатно всяко наше придвижване. Даваме си и април като интервал, в който ще има всичките помощи, които са били давани до момента, ще забележим на какви равнища. Дългосрочно обаче би трябвало да решим задания, които не са били решени в последните 10 години ", добави Петков.

Относно огромните опашки за олио, които се извиха в събота, министър председателят увери, че хората могат да са спокойни, че няма да останат без артикули, а държавното управление ще вземе ограничения за ограничение на резултата на инфлацията.

" Това, което се случва с олиото, следим доста деликатно, дали тези артикули, за които сега се приказва, че може да ги няма, ние следим, че ги има. Не се поддавайте на суматоха, няма да свършат тези артикули. Знаем, че цените се качват, само че те би трябвало да се качват на база инфлация. Избягвайте суматохата, с цел да не даваме опция на спекуланти, които ловят риба в мътна вода ", прикани Кирил Петков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР