Компанията Zerodium предлага възнаграждения в размер до $500 000 за

...
Компанията Zerodium предлага възнаграждения в размер до $500 000 за
Коментари Харесай

Zerodium дава $500 000 за експлойти, използващи 0Day уязвимости в Linux и BSD

Компанията Zerodium предлага хонорари в размер до $500 000 за експлойти, употребяващи уязвимости „нулев ден“.
Солидна парична премия ще получи всеки, който показа сходен експлойт за UNIX системите, като да вземем за пример OpenBSD, FreeBSD, NetBSD, както и за Linux дистрибуциите Ubuntu, CentOS, Debian и Tails .

Zerodium се занимава с покупките и препродажбите на експлойти за специфичните служби и организации. Компанията постоянно организира сходни огромни акции с огромни хонорари.

Досега премиите за хакване на Linux и BSD системите, водещи до повишение на правата, костваха от $10 000 до $30 000. Сега възнагражденията за накърнимост с локално повишение на правата (LPE) могат да доближат $100 000. Тази сума се изплаща незабавно след представянето на работещ експлойт. Например за хакване на Linux ядрото, тъй като по този метод се засягат всички Linux дистрибуции.

Паричните награди за отдалечено осъществяване на случаен код са настрана. Те са в размер от $50 000 до $500 000 според от резултата. Наградата е непосредствено обвързвана с функционалността на експлойта – задейства се без клик, с един клик, клик с десния клавиш на мишката и така нататък Има и други фактори.

„Експлойтите за Windows нормално са по-скъпи от тези за Linux. Но когато става дума за сървърни решения, Linux съществено притегля вниманието на нашите клиенти“ – обявиха представители на Zerodium.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР