Компанията за метали на братята Александър и Иван Асенови от

...
Компанията за метали на братята Александър и Иван Асенови от
Коментари Харесай

Още три пловдивски квартала от "Хъс"

Компанията за метали на братята Александър и Иван Асенови от 10 години развива в партньорство и строителен бизнес. При осем приключени плана с 819 жилища в града дотук проектите са за нови 47 здания с 1765 жилища до три години. Инвеститорът популяризира на прелиминарен стадий, заобикаля да афишира цени и повече продава непосредствено, в сравнение с през организации.
Новите строителни проекти на пловдивската компания " Хъс " плануват три нови комплекса в Пловдив върху 74 дка общо. Някои от тях са с размера на цели квартали. Проектите към този момент се популяризират онлайн. Инвестиционните оферти ще бъдат импортирани в общината през февруари. Ако компанията получи строителни позволения и в случай че бъдат приключени в планувания мащаб, " Магнолия форест ", " Ривиера парк " и " Тракия сити парк " ще предложат на пазара 47 здания с 1765 жилища (по 37.5 жилища на постройка средно). За съпоставяне - през последните четири тримесечия, за които Национален статистически институт е оповестил данни, в региона на Пловдив като цяло са пуснати в употреба 1749 жилища в 449 здания (по 3.9 жилища на сграда).
Метали и строителство " Хъс " е фамилна компания за търговия с метали и произвеждане на железни произведения. Основана е през 1990 година в Пловдив от родителите на сегашните притежатели - Александър и Иван Христови Асенови. Двамата братя са съдружници с равни дялове. В момента групата има 14 складови, търговски и индустриални бази с над 1.6 млн. кв.м обща повърхност, както и над 50 тежкотовпрез последните четири тримесечия, за които Национален статистически институт е оповестил данни, в региона на Пловдив като цяло са пуснати в употреба 1749 жилища в 449 сградиарни автомобила. Приходите й за 2020 година са 478 млн. лв., а облагата - 34 млн. лева
От десетина години " Хъс " редом развива и бизнес със строителство. Компанията към този момент има в портфолиото си към този момент 10 жилищни плана в Пловдив. Шест от тях са продадени изцяло. " Азалия парк " е пред акт 15, " Магнолия 4 " - пред акт 14. Развива мегапроекта SoHome в " Хладилника " в София и възнамерява още жилищно строителство - и в Пловдив, и в София.
Реклама
От 2012-2013 година в строителството " Хъс " работи в партньорство с " АрхСитиСтрой " - компания на Елена Христова Пищалова. Първоначално партнират за дребни планове - къщи и вили в региона. После вземат решение взаимно да влязат в строителната промишленост и избират по-високия жилищен сегмент. " При жилищата на ниски цени конкуренцията е доста изострена. " А и " всеки комплекс го вършим все едно ние да можем да живеем там ", изяснява шефът на " АрхСитиСтрой " Симеон Пищалов. Той е индивидът, който движи строителния бизнес на " Хъс ", като всички решения дискутира и съгласува с братя Асенови.

Приходите на " АрхСитиСтрой " за 2020 година са 20.6 млн. лв., а чистата облага - 1.9 млн. лв..
" Най-важното за един план е неговата локация " Симеон Пищалов, шеф на " АрхСитиСтрой " " Тракия сити парк " - Вавилонски кули и градини
Най-мащабният план на " Хъс " - " Тракия сити парк ", е в източните околности на ж.к. " Тракия ". Десетте блока, най-ниските от които 10-етажни, а най-високите 18-етажни, припомнят стени, които обкръжават сърцевината си. Тя е покривна градина на равнището на втория етаж, отворена единствено за жителите на комплекса. Целият сутерен под градините е очакван за едноетажен мол.
Реклама Теренът има заплетена история, която стартира през 2006 година Тогава при кмета на Пловдив Иван Чомаков общината продава тези 30.8 дка за 6 млн. лв. на бизнесмена Димитър Бекриев. По-късно той ги препродава на испанската " Риофиса ", която има амбициозни проекти за България. По време на международната финансовата рецесия обаче " Риофиса " изпада в усложнения и се отхвърля да строи там. През 2016 година парцелът е платен от " Поли пропъртис 2015 " на Паулин Томов, който по-късно го апортира в " Габи пропъртис груп ", в което е съучастник с Гюрсел Смаил Вали. От 2017 година сдружението е благосъстоятелност на американското " Мерко Кепитал ", а негов шеф в този момент е Антон Динков Благоев. " Габи пропъртис груп " внася предложение за делене на терена. Община Пловдив вижда в това опция да понижи коефициента на застрояване, който до този миг е оптималният - 5. Това води до отдръпване на предлагането за делене. През 2018 година парцелът е платен от акционерното сдружение " Одеса груп " с заявен притежател Елизабет Кирилова Кръстанова, което тогава е едноличен притежател на капитала на " Тракия тауър ". " Хъс инвест " купуват " Тракия тауър ", в което е апортиран парцелът, през август 2021 година Оценката му е 18.4 млн. лева
" Две години търсим парцел в " Тракия ". В квартала са ни предложили доста парцели, само че ние сме капризни на тематика локация. Когато се появи този - на четири улици, видяхме съвършена опция за създадем нещо хубаво там и започнахме процеса по построяването на плана ", споделя Симеон Пищалов. Предстои да внесат капиталово желание за " Тракия сити парк " в общината.
" Магнолия форест " - населено място на градския борд
Съвсем с различен профил е комплексът " Магнолия форест " - той е нискоетажно населено място. Предвиждат се 21 блока на по четири етажа върху терен от 37.642 дка в северозападната част на града, на изхода от Пловдив. Земята е на хвърлей разстояние от централата на " Хъс " в кв. " Парк отдих и просвета ". Придобита е посредством голям брой обособени покупко-продажби сред юни 2020 година и декември 2021 година Основната е вливане на сдружението " Марица парк " на Александър и Велислава Бозукови в " Магнолия форест ", като те след това трансферират дружествения си дял. Сега теренът е зелена повърхност, съгласно кадастъра предопределена за ваканционно населено място и жилищно застрояване. Симеон Пищалов твърди, че опазването на съществуващите дървета и зеленина им е приоритет. Освен това е планувано и спомагателното озеленяване.

Вече има строителни позволения за пет от постройките на " Магнолия форест ".
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Енергетика 2 Отбрана 3 Компании 1 Енергетика 2 Политика 3 Инфраструктура 1 Енергетика 2 Отбрана 3 Медиа и реклама Реклама Теренът на " Ривиера парк " - по милион на декар
" Ривиера парк " е най-скромен по мащаби от трите плана, само че е в самото сърце на Пловдив. Предвижда комплекс от осем блока преобладаващо на шест етажа с вътрешна градина, в подножието на Бунарджика. През октомври 2020 година сдружението зад плана - " Дженерал апартмънтс ", купува земята от компанията за хранителни добавки " Ню ревитал " и няколко физически лица. На терена има няколко промишлени здания. Според имотния указател за 5.7 дка са платени 5.8 млн. лева - по към милион на декар. Финансирането идва от друга компания, дъщерна на " Хъс " - " Си финанси груп ".

От " Хъс " изясняват, че фокус в плановете им е жилищата да са топлинно и хидроизолирани. Планират гаражите в комплексите да бъдат окабелени, с цел да могат притежателите на капиталови планове за трите плана и документи за строително позволение ще бъдат пуснати през февруари тази година. електрически автомобили да зареждат. Освен това ще инсталират зарядни станции на външните паркоместа, които ще се употребяват и от клиенти против възнаграждение.
Натиснете връзката " Преглед на оригинала ", с цел да заредите изображението в цялостен размер Автор: Капитал Суровини и необявени цени
Предизвикателството с възходящите цени на първични материали и материали в строителството, пред което са изправени бизнесмените, би трябвало да е още по-голямо при мащабите на плануваните планове от " Хъс ". " Ние купуваме строителните материали на доста ранен стадий от плана за да минимализираме рисковете от закъснение на строителството. И в случай че има пречки, те да не са сериозни за процеса и да са относително елементарно преодолими ", изяснява Симеон Пищалов. Конкурентно преимущество е директният достъп до железни първични материали за основите посредством главния бизнес на " Хъс ". С максимален дял от разноските им е човешкият запас.

Несигурност от покачването на цените, наподобява, въпреки всичко има. " Хъс " не афишират публично цени на плановете си, освен на доста ранен стадий, само че и в по-напреднали етапи. " Практика на компанията е да ги разисква непосредствено с евентуалните клиенти при питане, като всяка договорка с " Хъс " не афишират публично цени на плановете си, освен на доста ранен стадий, само че и в по-напреднали етапи. " е осъществя по друг метод ", разясняват брокери. От самата компания показват, че цените не са ниски поради сегмента, в който са позиционирани.
Бюлетин Вечерни вести
Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.
Вашият email Записване
Реклама
Според ocenime.bg офертните цени ново строителство в квартал " Тракия изток " за жилища 75-78 кв.м с пусков период 2023 година са към 900 евро на кв.м. Сделките по тяхна оценка се подписват на по-високи равнища - към 920 - 970 евро на кв.м. За " Отдих и просвета " при жилища от 80 - 90 кв.м ново строителство предстоящите продажни цени са към 930 евро на кв.м. Докато в центъра жилищата ново строителство са необичайност и има покупко-продажби за жилища по 90 кв.м и по 1170 евро на кв.м.
Директни продажби
Инвеститорът резервира конфиденциални цените си ненапълно и тъй като от известно време съвсем не продава през организации. Сделките минават главно през личното сдружение " Хъс естейт ", в което равни дялове имат братята Асенови и Елена Пищалова. За 2020 година приходите му са 209 хиляди лв. - евентуално единствено от комисиони по покупко-продажби. При това по информация от бранша то се пробва да продава освен личните си планове, само че и да работи на така наречен второстепенен пазар - на към този момент употребени жилища.

" Доколкото работят с организации, то е за по-трудно продаваеми обекти по периферията на града. При това даже и там не ни дават всичко налично. Наскоро ми се случи да заведа клиент, а те да ме върнат, тъй като не работят с организации. Оферират непосредствено на него ", споделя брокер.
Реклама на прелиминарен стадий
От " Хъс " изясняват, че приготвят и стартират рекламата си още преди да са получили строително позволение от общината и даже преди да е импортирано капиталовото желание - с цел да привлекат интерес и " да опипат почвата ". От компанията настояват, че на този прелиминарен стадий събират единствено заявки. И че единствено откакто имат строително позволение, стартират да разискват цени и се събират средства от купувачи на зелено. Неотдавна основният проектант на Пловдив арх. Ангел Ахрянов изрази терзания от този вид ранна реклама. " Макар и не противозаконна, тя е обвързвана с неустановеност ", означи той.

Факт е, че сега сходна процедура имат и доста други вложители и организации. Пазарът е подобен, че за нови обекти на положителни местоположения на доста ранен стадий се сформират листи от заинтригувани. Някои организации и вложители даже вземат алегорични депозити, които при проблем със строителното позволение имат уговорката да върнат.

По тематиката работи и Боряна Генчева
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Строителство и имоти
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР