Компанията Wizz Air - най-бързо развиващата се авиокомпания в Европа

...
Компанията Wizz Air - най-бързо развиващата се авиокомпания в Европа
Коментари Харесай

Wizz Air добави седми самолет в София, стартира нови маршрути

Компанията Wizz Air - най-бързо разрастващата се самолетна компания в Европа и най-екологично устойчивият авиопревозвач в международен мащаб - отпразнува идването на своя седми аероплан в базата си на Летище София. Това се случи на публична конференция при излитането на най-новия полет София-Хамбург.

Авиокомпанията разгласи също стартирането на два нови маршрута от София до Стокхолм и до Хамбург и заяви за повишението на честотата на 11 от най-атрактивните си настоящи полети.
-->
Стартирането на двата нови маршрута: до немския град Хамбург и до столицата на Швеция, Стокхолм, е следващото доказателство за упоритостите на самолетната компания да развива българския пазар, като уголемява мрежата си и прибавя повече благоприятни условия за пътешестване. Билетите по двата маршрута са в продажба и могат да бъдат резервирани на или посредством. На взаимната конференция с Летище София, Wizz Air разгласи също повишението на периодичност на полетите си до 11 софийски маршрута. Пътниците ще имат по-голям избор за пътешестване от българската столица до следните вълнуващи дестинации: Базел, Абу Даби, Брюксел, Париж, Валенсия, Айндховен, Женева, Ница, Меминген (Мюнхен – Запад), Барселона, Тел Авив.

Новите направления на Wizz Air от София са очарователни европейски градове, които си заслужава да бъдат посетени. С морския си сексапил Хамбург е един от най-красивите и добре развити огромни градове в Европа, който впечатлява със забележителности със 1200-годишната история. Стокхолм е една от най-красивите, чистите, зелените и вдъхновяващите столици в света, предлагаща безчет живописни гледки.



Евелин Йекел, Acting Network Officer, Wizz Air, показа: „ Това е важен миг за нас, защото разширението на софийската ни база със 7-и аероплан, стартирането на два нови маршрута и повишението на периодичност на 11 от полетите ни носят голям брой преимущества за пасажерите и за стопанската система като цяло. България е основен за нас пазар и тези новости потвърждават ангажираността ни както да осигуряваме нови преференциални благоприятни условия за българските клиенти, по този начин и да способстваме за локалното икономическо и обществено развиване, туристическата промишленост и наемането на нови фрагменти. Благодарни сме на Летище София за сполучливото съдействие през всички тези години, което без подозрение е основен фактор, с цел да може през днешния ден да сме обичаната самолетна компания на българите. Wizz Air към този момент обслужва 30 маршрута от София до 16 страни в Европа и Близкия изток, в това число неотдавна оповестените полети до неповторимия арабски град Рияд. Очакваме с неспокойствие да посрещнем пасажерите на борда на нашата млада и ефикасна флотилия, пътуваща от столицата на България до нови и съществуващи дестинации в Европа и отвън нея. “



Хесус Кабайеро, основен изпълнителен шеф на Летище София, който също взе участие в днешната конференция, разяснява: „ Wizz Air са основен наш сътрудник и ни оказват помощ да подобряваме въздушната съгласуваност на София. Този седми аероплан значи 500 000 пътувания повече следващата година и това е чудесна вест за пътуващите българи. Стратегията ни за 5 звездно летище включва освен усъвършенствания на пистата и терминалите, само че и стопански и обществен принос, който ще усили брутния вътрешен артикул на страната с близо 1 милиарда лева Вярваме в светлите вероятности пред авиацията и ще продължим да работим дружно с Wizz Air, с цел да вършим света по-достъпен за българите и София все по-привлекателна за света. “

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР