Компанията Virgin Galactic на предприемача сър Ричард Брансън провежда ключов

...
Компанията Virgin Galactic на предприемача сър Ричард Брансън провежда ключов
Коментари Харесай

Решаващ полет за новия самолет ракета

Компанията " Virgin Galactic " на бизнесмена сър Ричард Брансън организира основен експериментален полет на своя ракетен туристически аероплан в събота, заяви Би Би Си.

Това ще бъде първият пилотиран полет на Unity за многократна приложимост, който ще излети от особено издигнатия търговски космодрум в Ню Мексико, Съединени американски щати.

Целта е туристическите полети да стартират следващата година. Места към този момент са резервирали повече от 600 клиенти, измежду тях Джъстин Бийбър и Леонардо ди Каприо.

Полетът е първият от три демонстрационни преди влизане в употреба. На последния ще бъде и самият Брансън, с цел да тества услугата, която дава обещание от 16 години.

" Юнити " в този момент лети с двучленен екипаж- астронавтът от НАСА Си Джей Стъркоу и летецът изпитател на " Галактик " Дейв Макей. Те ще организират инспекции на всички процедури при употреба на космолета.

Фатален случай през 2014 година докара до следствие и преправка на някои детайли от системата. Напоследък работата се забави и от пандемията на COVID-19.

Корабът има 12 прозореца, тъй че да няма боричкане за гледката, когато гравитацията изчезне. Налице е даже особено огледало, тъй че туристите да се виждат в положение на безтегловност.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР