Компанията Тесла (Tesla) е намалила цените на двата си най-скъпи

...
Компанията Тесла (Tesla) е намалила цените на двата си най-скъпи
Коментари Харесай

Илон Мъск зарадва шофьорите, голяма промяна при колите Тесла

Компанията " Тесла " (Tesla) е понижила цените на двата си най-скъпи модела електрически транспортни средства в Съединени американски щати, съгласно информация на уеб страницата на компанията, представена от Ройтерс. Това се случва дни, откакто основният изпълнителен шеф Илон Мъск съобщи, че понижаването на цените на други модели е повишило търсенето.

Намаляването  на цените, петото изменение от началото на годината, е варирало от 4 на 100 за високоскоростния " Модел Ес " (Model S) до 9 на 100 за по-скъпия " Модел Екс " (Model X).
-->
Илон Мъск неведнъж заявяваше през последните месеци, че " Тесла " ще се концентрира върху свалянето на цените, с цел да ускори търсенето и януарското намаляване в целия свят е довело до скок на поръчките.

" Желанието на хората да имат автомобил " Тесла " е доста мощно. Ограничаващият фактор е способността им да платят за него ", сподели Мъск предходната седмица на инвеститорския ден на " Тесла ".

Автомобилостроителят не отговори на молбата за коментар по отношение на най-скорошните понижения на цените.

" Тесла " намали цените на колите си на всички пазари през януари, предлагайки отстъпки до 20 на 100, което мнозина анализатори регистрираха като началото на ценова война от водача на пазара на електрически коли.

Оттогава " Тесла " поправя цените с ритъм и периодичност, които надвишават опитите на одобрени автомобилостроители в един бранш, в който базовата цена към момента се назовава " цена на стикерa "   върху транспортно средство в склада.

" Модел Ес " и " Модел Екс ",, които се оферират във версии със задвижване на всички колела (AWD) и " Плейд " (Plaid) са към 4 на 100 от всички световни доставки на " Тесла " през 2022 година. Двата по-евтини модела " Модел 3 " (Model 3) и кросоувъра " Модел Уай " (Model Y)  са в основата на останалите продажби.

От информацията на уеб страницата излиза наяве, че автомобилостроителят е понижил цените и на двете версии на " Модел Ес " с 5000 $. Основната версия на " Модел Ес " е поевтиняла с 5 на 100 до 89 900 $, а цената на разновидността " Плейд " с 4 на 100 – до 109 990 $.

Цените на главната и високоскоростната версия на " Модел Екс " са били намалени с 10 000 $, съгласно уеб страницата на " Тесла ". Цената на главната и скоростната версия на " Модел Екс " е била понижена с 9 на 100 до 99 990 $, а на " Плейд "   версията с 8 на 100 до 109 990 $.

" Тесла "   има нова версия на " Модел 3 " с кодовото название " Хайленд " (Highland), чието произвеждане би трябвало да стартира по-късно тази година и смяна на " Модел Уай "   с кодовото име " Джунипър " (Juniper) за идната година, заяви Ройтерс.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР