Компанията става партньор на българската полярна експедиция в подкрепа на

...
Компанията става партньор на българската полярна експедиция в подкрепа на
Коментари Харесай

Kaufland  е първият ритейлър, който ще стъпи на Антарктида

Компанията става сътрудник на българската полярна експедиция в поддръжка на проучванията на измененията в климата
Kaufland България става сътрудник на Българския антарктически институт и на Висшето военноморско учебно заведение „ Н. Й. Вапцаров “ за 31-вата Българска антарктическа експедиция. Компанията ще обезпечи с хранителни артикули учените и екипажа на военния научно-изследователски транспортен съд, с който те ще стигнат до остров Ливингстън, както и по време на престоя им на Южния полюс. Така най-голямата комерсиална верига ще подкрепи напъните на българските учени в търсенето на устойчиви решения за битка с климатичните промени и ще се трансформира в първия български ритейлър, стъпил на Антарктида.

В рамките на експедицията, водена от проф. Христо Пимпирев, учените ще работят по разнообразни планове като част от Националната стратегия за научни проучвания. На Южния полюс те ще изследват придвижването на земната кора, минерализациите в покрайнините на българската база, неповторимия растителен и скотски свят на Ледения континент, размерите на световното замърсяване, както и топенето на ледниците като резултат от световното стопляне.
-->
„ Kaufland България се включва като сътрудник на 31-вата Българска антарктическа експедиция в подтекста на своята политика за стабилно развиване и като част от напъните ни да способстваме за запазване на околната среда и климата. За нас е чест да подкрепим работата на българските полярни откриватели в търсенето на познания, които ще ни оказват помощ да ограничим следствията от климатичните промени. “, сподели изпълнителният шеф на компанията Иван Чернев.  

За първи път нашата експедиция ще плава до българската полярна база на остров Ливингстън с български научно-изследователски транспортен съд на военноморското учебно заведение във Варна и това ще ни подреди до така наречен „ морски “ народи. Кръстник на кораба „ Св. Св. Кирил и Методий “ в края на юли стана актрисата Мария Бакалова. Корабът ще отпътува в края на декември от Варна по маршрут: Средиземно море-Гибралтар-Атлантически океан-о. Огнена земя–о. Ливингстън. Учените ще се качат на борда му от Мар дел Плата в Аржентина. Очаква се експедицията да дойде на Ледения континент при започване на февруари 2023 година.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР