Компанията Skoda стартира производството на новия си кросоувър Kamiq, като

...
Компанията Skoda стартира производството на новия си кросоувър Kamiq, като
Коментари Харесай

Skoda започна производството на Kamiq

Компанията Skoda започва производството на новия си кросоувър Kamiq, като първите бройки от модела към този момент слязоха от конвейера в завода в Млада Болеслав. Това е третият кросоувър в гамата на марката след Kodiaq и Karoq.
Той се сглобява в същото дружество, в което и Octavia, Fabia, Scala и Karoq, като Skoda вложи 100 млн. евро точно в индустриалните си мощности поради новите модели. Целта е ежедневно от поточните линии в Млада Болеслав да слизат най-малко 400 подготвени автомобила от модела.



" За нас стартът на произвеждане на нов модел на Skoda е извънредно събитие, като през последните месеци работихме крепко за подготовка на цеховете и на логистиката, с цел да може началото да бъде сполучливо. Убедени сме, че този модел ще има огромен триумф поради отличното си качество и практичните решения, които предлага ", съобщи членът на Съвета на шефовете на Skoda Auto - Михаел Оелклаус, който дава отговор за производството и логистиката в компанията.
Новият кросоувър Kamiq е издигнат на платформата MQB, като се отличава с необятен салон макар компактните си габарити - дължината му е 4241 мм. Той е оборудван с най-съвременните системи за сигурност и асистенти на лидера, както и с икономични 3-и и 4-цилиндрови мотори. Задвижването, както и при множеството модели от сегмента, е предно, като версии с 4х4 няма да се оферират.
Европейските продажби на модела ще започват през есента, оповестиха от Skoda. Предстои да станат ясни и цените на третия кросоувър на чешката марка.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР