Компанията Самсунг (Samsung) продължава да разширява фармацевтичния си бизнес, като

...
Компанията Самсунг (Samsung) продължава да разширява фармацевтичния си бизнес, като
Коментари Харесай

Защо Самсунг строи огромен завод за лекарства?

Компанията " Самсунг " (Samsung) продължава да уголемява фармацевтичния си бизнес, като влага към 2 милиарда $ в построяването на цех за произвеждане на медикаменти, който би трябвало да стане най-голямото сходно оборудване в света след привършване на работата през 2022 година, съобщи Economic.bg.

Според " Уолстрийт Джърнъл " южнокорейската компания залага на по-нататъшния напредък на пазара за биологични медикаменти, заради промени в промишлеността, свързани с пандемията от ковид.

Заводът, наименуван Super Plant, ще бъде четвъртото оборудване на Samsung BioLogics Co., биофармацевтичният бизнес на " Самсунг ". Площта му ще бъде почти 230 хиляди квадратни метра. По този метод той ще бъде повече от трите съществуващи предприятия на компанията, взети дружно, и даже малко по-голям по мярка от парижкия Лувър.

Целта на " Самсунг " е да се възползва от невиждания напредък на търсенето, подхранван от пандемията COVID-19, поради наклонността на повишаване на световното произвеждане на медикаменти, отбелязва " Уолстрийт Джърнъл ".

Samsung BioLogics създава биопрепарати за някои от най-големите фармацевтични компании в света, в това число Bristol-Myers Squibb Co.

Ръководителят на отдела Ким Тае-хан сподели пред изданието, че в началото е планувано новото дружество да бъде доста по-малко, само че пандемията от ковид е основала нова категория артикули за лекуване на COVID-19, което накара разработчиците на медикаменти и националните държавни управления да търсят нови източници на произвеждане.

„ COVID-19 ни дава повече благоприятни условия, в сравнение с рецесия “, сподели Ким Тае-хан, която управлява Samsung BioLogics от 2011 година и съгласно известията е подтикнала концепцията за създаване на завода.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР