Компанията Qualcomm анонсира новия енджин Qualcomm AI Engine, който ще

...
Компанията Qualcomm анонсира новия енджин Qualcomm AI Engine, който ще
Коментари Харесай

Qualcomm представи собствен ИИ енджин за чиповете Snapdragon

Компанията Qualcomm анонсира новия енджин Qualcomm AI Engine, който ще се употребява в системите с изкуствен интелект и в мобилните устройства, употребяващи процесорите Snapdragon. Новият ИИ енджин се поддържа от процесорите Snapdragon 845, 835, 820 и 660.
Основните съставни елементи на Qualcomm AI Engine се следните:
Фреймуъркът Snapdragon Neural Processing Engine (NPE) с поддръжка на библиотеките Tensorflow, Caffe и Caffe2Форматът Open Neural Network Exchange (ONNX), предоставящ на разработчиците и програмистите необятен избор на платформи и операционни системи за основаването на нов софтуерПоддръжката на Android Neural Networks API, за първи път показан в Android Oreo, даващ директен достъп до Snapdragon платформите, непосредствено от операционната системаБиблиотеката Hexagon Neural Network, даваща опция за стартирането ма логаритми с машинно образование непосредствено на процесора Hexagon DSP, с което се усилва скоростта на типовите интервенции
Новият енджин дава запаси и за основаването на системи за машинно образование без връзка с интернет.

Към Android устройства с поддръжката на детайли на машинното подготвени са включени устройства на Xiaomi, OnePlus, Vivo, OPPO, Motorola, ASUS, ZTE и Smartisan. Тези марки имат намерение да усъвършенстват своите нови устройства за ИИ енджина на Qualcomm.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР