Компанията приветства Chipita Глобъл S.A., нейните служители и любими марки

...
Компанията приветства Chipita Глобъл S.A., нейните служители и любими марки
Коментари Харесай

Монделийз приключи сделката по придобиването на Chipita Глобъл

Компанията приветства Chipita Глобъл S.A., нейните чиновници и обичани марки в фамилията на Монделийз Интернешънъл Компанията регистрира капацитет за нововъведения, обединявайки кроасаните и печените артикули на Chipita с марки на Монделийз като Cadbury и Milka
 

Монделийз Интернешънъл разгласи, че е приключила придобиването на Chipita Глобъл S.A., водач в категория кроасани и печени артикули за похапване в Централна и Източна Европа.

Придобиването ще разреши на Монделийз Интернешънъл да предложи необятно портфолио от печени артикули в Европа, отговаряйки на възходящото потребителско търсене в този сегмент. Това също по този начин разкрива мощен капацитет за нововъведения, обединявайки емблематични марки на компанията като Cadbury и Milka, с обичаните марки кроасани и печени артикули на Chipita Глобъл S.A като 7Days. Продуктите на Chipita към този момент доближават до два милиарда консуматори допълнително от 50 страни.

„ Бизнесът на Chipita е построен от екип от необикновено надарени хора. Очакваме с неспокойствие да приветстваме нейните чиновници, обичани марки и завещание в Монделийз Интернешънъл, с цел да доразвием заедно стратегията си да станем световен водач в продуктите за похапване “, споделя Винс Грубер, вицепрезидент и президент на Монделийз Европа. „ Навлизането на Монделийз Интернешънъл в категорията кроасани и печени продукти чрез Chipita ГлобълS.A. ще способства за интензивен растеж на бизнеса в цяла Европа и ще спомогне за разширение на нашето присъствие в ключови, бързо разрастващи се централни и източни пазари “.

От през днешния ден ще бъде основан краткотраен управнически екип, който да ръководи интервенциите на Chipita и който ще спомогне процеса по интеграция, който ще се случи през 2022 година Временният управнически екип, който е уравновесена композиция от опитни водачи на Монделийз Интернешънъл и такива от Chipita Глобъл SA, ще бъде управителен от Иво Найденов, който е част от Монделийз Интенешънъл от близо 20 години с дълготраен опит на пазарите в Югоизточна Европа. Иво ще способства с необятен набор от опит в тази си роля, насъбран в продължение на дълга кариера в хранително-вкусовата промишленост както в границите на Монделийз Интернешънъл, по този начин и отвън нея.

Новият краткотраен основен изпълнителен шеф Иво Найденов сподели:„ Отдавна се удивлявам на Chipita и съм разчувствуван да работим дружно с новите ни колеги за развиването на иновациите и създаването на страхотни нови продуктови комбинации. Това ни дава доста нови възможност както да се учим един от различен, така и да растем дружно, създавайки нови перспективи и възможности за нашите служители и марки. Планираме даприемем Chipita Глобъл S.A. в Монделийз Интернешънъл по внимателен, виновен и грижлив метод, с почитание към страхотния бизнес, построен от служителите на компанията през последните 40 години. ”

Повече детайлности за дълготрайните проекти за ръководство след привършване на интервала по интеграция ще бъдат споделени навреме.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР