Компанията Oracle представи първата версия на виртуалната машина от нов

...
Компанията Oracle представи първата версия на виртуалната машина от нов
Коментари Харесай

Oracle анонсира универсалната виртуална машина GraalVM

Компанията Oracle показа първата версия на виртуалната машина от нов вид GraalVM, която може да се употребява за стартирането приложения, написани на разнообразни програмни езици.
GraalVM може да се употребява за стартирането на приложения, написани на JavaScript (Node.js), Python, Ruby, R; на езиците за програмиране за JVM (Java, Scala, Clojure, Kotlin) и за програмните езици, за които се образува LLVM байт код (C, C++, Rust). Кодът на плана се популяризира посредством GPLv2 лиценза.

Уникалното в GraalVM е, че дава опция за директното потребление на обектите и масивите на другите програмни езици, както и потреблението на обща среда за пускане на сорс кодовете. Така да вземем за пример, от JavaScript кода за Node.js е възможно потреблението на библиотеките класове на Java. Или от кода на Java да се извикат функционалностите за статистическа обработка на Python и в допълнение да се започва код на програмния език R за основаването на комплицирани SVG графики. Използвайки GraalVM, програмистът може в един единствен план да съчетава разнообразни програмни езици, подбирайки най-подходящия според от задачата.

GraalVM включва самостоятелен от програмния език дебъгер, система за профилиране и анализатор за разпределението на паметта.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР