Компанията оператор на британската електропреносна мрежа Нешънъл грид обяви тази

...
Компанията оператор на британската електропреносна мрежа Нешънъл грид обяви тази
Коментари Харесай

Великобритания отново на светло, аварията е отстранена

Компанията оператор на английската електропреносна мрежа " Нешънъл грид " разгласи довечера, че е отстранила неизправностите, довели до прекъсване на тока на доста места във Англия, съобщи ТАСС.

Според Би Би Си повече от един милион британци са били наранени от краткотрайното прекъсване на електричеството.

" Сблъскахме се с неизправности, които засегнаха два генератора и доведоха до прекъсване на електричеството в някои региони на Англия. В сегашния миг неизправностите са отстранени и системата работи при естествен режим. Призоваваме всички, които не престават да имат проблеми на локално равнище, да се свържат с оператора на своята електропреносна мрежа, с цел да им бъде оказана помощ ", обявиха от " Нешънъл грид ".

Причината за прекъсването на електричеството към момента не е ясна, само че по думите на представители на Националния център за компютърна сигурност на Англия няма признаци, че става дума за хакерска атака, отбелязва ТАСС.

Мащабна повреда засегна електроподаването в огромни региони на Англия, което се отрази на придвижването на влаковете, на работата на летищата и на светофарите, в това число в Лондон, съобщи Би Би Си, представена от Българска телеграфна агенция.

Доставчиците на електрическа енергия в Югоизточна и Югозападна Англия, Уелс и централната част на Острова оповестиха, че е имало " огромен случай ". Засегната е и Шотландия.

Спирания на тока са регистрирани и в Североизточна Англия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР