Компанията OpenAI`s Startup Fund чрез търг събра 23.5 милиона долара

...
Компанията OpenAI`s Startup Fund чрез търг събра 23.5 милиона долара
Коментари Харесай

Внимание! Роботът от бъдещето управляван с VR очила

Компанията OpenAI`s Startup Fund посредством търг събра 23.5 милиона $ за своят робот, който се ръководи с VR очила. Той би трябвало да излезе на пазара това лято с наименованието 1Х.

Брад Лайткап, основен действен шеф на OpenAI и управител на OpenAI Startup Fund, сподели в изявление : „ 1X е в челните редици на увеличението на труда посредством потреблението на безвредни, напреднали технологии в роботиката.
-->
„ Фондът за пускане на OpenAI има вяра в метода и въздействието, което 1X може да има върху бъдещето на работата. “, споделя също по този начин той. 

1X има намерение да употребява средствата, с цел да разшири производството на своя първи разполагаем в комерсиалната мрежа андроид EVE в Норвегия и Северна Америка – и да сътвори друг  андроид, NEO. 

Експертите допускат, че другият робот на EVE и 1x, NEO, може да размени служащите или медицинските сестри. 

EVE е проектирана да движи и манипулира деликатно предмети, да взаимодейства с меки обекти като хора и да извършва повтарящи се задания.

Роботът се ръководи благодарение на VR, от  контролен център, който гледа през „ очите “ на камерата на android.

В момента компанията набира специалисти по изкуствен интелект, съгласно нейната страница за набиране на личен състав, която гласи: „ Ако сте интелигентен, благ, стимулиран и желаете да създавате андроиди, присъединете се към нас “.

Много специалисти имат вяра, че огромните езикови модели като ChatGPT ще трансформират метода, по който използваме и взаимодействаме с роботите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР