Компанията Нексо е постигнала споразумение с регулаторните органи в САЩ

...
Компанията Нексо е постигнала споразумение с регулаторните органи в САЩ
Коментари Харесай

Нексо постигна споразумение с властите в САЩ. Компанията ще плати глоби

Компанията Нексо е постигнала съглашение с регулаторните органи в Съединени американски щати по отношение на нерегистрираното предложение и продажба на свои артикули. Това написа компанията в известие до медиите, а новината и от Комисията за скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати (SEC).

Нексо е платформа за криптовалути, която оперира с цифрови активи. Проблемите на Нексо в Съединени американски щати започнаха през октомври 2022 година, когато основният прокурор на Ню Йорк Летиша Джеймс подаде тъжба във Върховния съд. Действията на институциите в Съединени американски щати не бяха свързани с следствие на престъпни действия, а със санкциониране на компанията за нерегламентирана активност.

в пране на пари, банкова активност без лиценз, данъчни и компютърни закононарушения. На 12 януари прокуратурата влезе в офисите на компанията в София. На четирима души от Нексо бяха повдигнати обвинявания за „ присъединяване в проведена незаконна група “, само че прокуратурата не заяви кои са те. По информация на медиите става въпрос за четиримата съоснователи на компанията. Държавното обвиняване свърза компанията и с политически партии и лица.

Според постигнатото съглашение от 19 януари Нексо би трябвало да заплати 22,5 млн. $ санкция на SEC, а дружно с това ще бъде платена и санкция от 22,5 млн. $ към регулаторите в осем щата, които бяха почнали правни дейности против дейностите на компанията. Нексо се е съгласила и да не предлага повече един от депозитните си артикули на вложители в Съединени американски щати.

„ Изключително сме задоволени от това изцяло и дефинитивно решение, което еднопосочно поставя завършек на всички спекулативни изказвания по отношение на връзките на Nexo с регулаторните органи и институциите в Съединени американски щати. За страдание, даже български държавни органи и институции не се посвениха и не престават да злоупотребят с американското име и реакциите по отношение на тези безобразни дейности по основаването на оправдание занапред предстоят ”, написаха в свое известие до медиите от компанията.

Освен акцията на прокуратурата и следствието ѝ, поради изказванията, че тя.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР