Компанията майка на Facebook Meta съобщи, че е увеличила продажбите

...
Компанията майка на Facebook Meta съобщи, че е увеличила продажбите
Коментари Харесай

Meta с лек ръст на продажбите за първите три месеца на годината

Компанията майка на Фейсбук Meta заяви, че е нараснала продажбите си с 3% през първите три месеца на годината, обръщайки наклонността от три поредни тримесечия на спад на приходите и надалеч надхвърляйки упованията на анализаторите от Wall Street.

Акциите на Meta скочиха с цели 12% в следборсовата търговия след отчета, продължавайки мощната траектория на компанията, откогато Зукърбърг разгласи, че 2023 година ще бъде „ година на успеваемост “.
-->
Друг миг: растежът на потребителите беше релативно мощен спрямо последните тримесечия. Броят на месечните дейни хора в фамилията от приложения на Meta набъбна с 5% по отношение на миналата година до повече от 3,8 милиарда, а ежедневните дейни консуматори на Фейсбук се усилиха с 4% до повече от 2 милиарда.

„ Имахме положително тримесечие и нашата общественост продължава да пораства “, сподели Зукърбърг в изказване в сряда. „ Също по този начин ставаме по-ефективни, с цел да можем да сътворяваме по-добри артикули по-бързо и да се сложим в по-силна позиция, с цел да осъществим нашата дълготрайна визия. “

Компанията също по този начин заяви, че облагите са намалели с близо една четвърт в съпоставяне със същия интервал на миналата година до 5,7 милиарда $. Цената на реклама — индикатор за здравето на главния бизнес с цифрови реклами на компанията — също е намаляла със 17% по отношение на миналата година.

Meta е в разгара на огромно преструктуриране, до момента в който се пробва да се възвърне от бурята на засилена конкуренция, продължаващи страхове от криза, водещи до по-малко рекламни долари и многомилиардни старания за създаване на бъдеща версия на интернет, която назовава метавселена. Meta съобщи през ноември, че ще редуцира 11 000 работни места, което е най-големият кръг от съкращения в историята на компанията. А през март Зукърбърг разгласи, че Meta ще уволни още 10 000 чиновници. Като цяло съкращенията ще свият работната мощ на Meta с една четвърт.

Meta получи удар от над 1 милиард $, обвързван с преструктурирането през тримесечието на март, и съобщи, че ще осъществя спомагателни такси от към 500 милиона $, свързани със съкращенията през 2023 година до края на годината.

Компанията съобщи, че чака приходите да набъбнат още веднъж през настоящото тримесечие спрямо миналата година. И леко намали упованията си за разноските за цялата година, евентуално стимулирайки оптимизма на вложителите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР