Компанията майка на Facebook - Meta, представи Segment Anything Model

...
Компанията майка на Facebook - Meta, представи Segment Anything Model
Коментари Харесай

Facebook представи изкуствен интелект, който идентифицира отделни предмети

Компанията майка на Фейсбук - Meta, показа Segment Anything Model - SAM. Toва e модел на изкуствен интелект, който може да разпознава обособени предмети в границите на една фотография, дружно с набор от данни от анотации към изображения, за който се твърди, че е най-големият до момента по рода си. 

С помощта на SAM обектите могат да бъдат идентифициране с изтъкване или с изписване на дума. При една от демонстрациите след изписването на " котка " всички котки, присъстващи на една фотография, са били оградени с кръгче.
-->
Големите софтуерни компании непрекъснато показват пробиви и достижения в областта на изкуствения разсъдък, откакто през есента подкрепяният от Microsoft чатбот ChatGPT провокира  сензация и повлече вълна от вложения в бранша.

Meta към този момент е тествала няколко типа генеративен изкуствен интелект, сходен на ChatGPT, само че към този момент не го е присъединила в приложенията си. При все това основният изпълнителен шеф Марк Зукърбърг разгласи, че това е приоритет за актуалната година.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР