Компанията Lockheed Martin, специализирана в разработването на космическа техника и

...
Компанията Lockheed Martin, специализирана в разработването на космическа техника и
Коментари Харесай

Lockheed Martin ще доставя лазерно оръжие за военноморските сили на САЩ

Компанията Lockheed Martin, профилирана в създаването на галактическа техника и произвеждане на оръжие, подписа контракт с Военноморски сили на Съединени американски щати, в границите на който ще създаде и даде за потребление от военноморските сили иновационно лазерно оръжие.
Първият договор, за който американските военни дават $150 милиона $, планува и алтернатива за увеличение на тази сума с още $942 милиона, само че единствено в случай че военните от Пентагона останат задоволени от качеството на основаното от експертите на Lockheed Martin лазерно оръжие. Лазерната апаратура към този момент е тествана в полеви условия, като мощната лазерна система е съчетана с оптична система за ориентиране. Това е системата HELIOS, която може освен да смъква вражеските безпилотни самолети и бързи ракети, само че и да потопява неголеми кораби, като и да ослепява съперника на огромни дистанции.

Първите две военни лазерни оръжейни съоръжения са планувани да бъдат инсталирани през 2020 година. Първата ще бъде конфигурирана на ескадрен миноносец от висок клас, а втората ще бъде в детайли тествана в една от военните бази на Ню Мексико за в допълнение рационализиране.

Системата HELIOS се базира на други два плана на Lockheed Martin. Това са ATHENA – лазерно оръжие с автоматизирано ориентиране за поразяване на цели на огромни дистанции. Вторият план е ALADIN (Accelerated Laser Demonstration Initiative), в който се употребява 30 KW лазер от ново потомство с оптични нишки.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР