Компанията, която обвини бразилската звезда Неймар в измама и корупция,

...
Компанията, която обвини бразилската звезда Неймар в измама и корупция,
Коментари Харесай

Процесът срещу Неймар за измама и корупция приключи

Компанията, която упрекна бразилската звезда Неймар в машинация и корупция, продължава да упорства за присъда за играча, въпреки че прокуратурата отдръпна обвиняванията против него, защото не откри доказателства за осъществено закононарушение, написа АП.
 Оттеглиха всички обвинявания към Неймар Оттеглиха всички обвинявания към Неймар
Бразилската компания DIS изиска преразгледана присъда от две и половина години затвор за Неймар и четири години за неговия татко, който му е и сътрудник. DIS в началото изиска пет години затвор за 30-годишния Неймар, татко му и някогашните президенти на Барселона - Сандро Росел и Джосеп Бартомеу. DIS също желае обезщетение от 34 милиона евро и санкция от 195 милиона евро, които да бъдат платени от обвинения на испанската страна.

Прокуратурата разгласи решението да отдръпна обвиняванията, откакто изслуша показанията на Росел и Бартомеу в петък, защото не откри доказателства за осъществено закононарушение. Първоначално прокурорът изиска две години затвор и санкция от 10 милиона евро за Неймар. Той също по този начин искаше пет години за Росел и три години за някогашния президент на Сантос Одилио Родригес. DIS твърди, че са платени доста по-малко от 40 %, които е трябвало да получи като съсобственик на трансферните права на футболиста. Компанията съобщи, че е получила дължимия % единствено от 17-те милиона евро, които Барселона и Сантос в началото оповестиха като трансферна сума сред клубовете, до момента в който действителната цена е към 82 милиона евро.

DIS обвини Неймар и татко му, че са измамници, тъй като са се пробвали да скрият сумата на прехвърлянето и се оплака от решението на прокурора да отдръпна обвиняванията против бразилския национал. Окончателната присъда по делото се чака след към три седмици.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи мачове от испанската LaLiga, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport 4.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР