Компанията има амбицията да е водач в EV революцията.По-рано днес

...
Компанията има амбицията да е водач в EV революцията.По-рано днес
Коментари Харесай

Volkswagen представи иновативна EV платформа с кампанията ELECTRIC FOR ALL

Компанията има упоритостта да е лидер в EV революцията.
По-рано през днешния ден ви съобщихме за проблемите, които имат германците с електрическия превоз и нежеланието им да стават плебеи на скъпоструващите возила. Берлин ще реагира този понижен интерес с разнообразни начинания, като доста нарастване на зареждащите станции и данъчни облекчения при закупуване на зелена кола.

Дали ограниченията на немската страна ще оказват помощ тук, не е несъмнено, само че една компания има желание да промени вечно ситуацията: Volkswagen. Компанията показа тази седмица акцията ELECTRIC FOR ALL с обявената „модулна матрца за електрически транспорт“ (modular electric drive matrix, MEB). Първият модел, основаващ се на MEB – Volkswagen ID – се чака да излезе в края на идната година от продутовите линии в Цвикау.



Компанията направи анонса на MEB на специфичен уъркшоп в Дрезден, където показа и своите зареждащи станции, Volks-Wallbox – домашно решение за бързо и елементарно зареждане на електрическия автомобил.



Самата идея на MEB бива рекламирана като предоставяща „недостижимо съответствие на цена-услуга“ и ще е основна технология за превръщането на електрическите коли от нишов артикул към бестселър.

„Ние ще създадем електрическите коли известни и ще въодушевим допустимо повече хора за тях. MEB е един от най-важните планове в историята на Volkswagen – технологически пробив, подобен с прехода от „Бийтъл“ към „Голф“, споделя в изказване за пресата Томас Улбрих, член на борда за E-Mobility в компанията. Volkswagen има намерение да сътвори до 2022, 27 модела на основата на MEB – „от компактни коли до просторните Bulli“.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР