Компанията Hermeus, която работеше с американската космическа агенция НАСА и

...
Компанията Hermeus, която работеше с американската космическа агенция НАСА и
Коментари Харесай

Hermeus ще принтира самолетите си

Компанията Hermeus, която работеше с американската галактическа организация НАСА и Военновъздушни сили на Съединени американски щати, ще създава елементи за своите хиперзвукови самолети благодарение на компанията Velo3D, която пък е профилирана в 3D принтиране.

Hermeus закупи Sapphire и огромни принтери Sapphire XC от компанията Velo3D, които ще употребява в производството на самолетите Chimera и Quarterhorse. Тези самолети ще могат да летят със скорости от Mach 5 и Hermeus възнамерява да ги направи налични за граждански полети и летища.

Споменатите принтери са предопределени да създават елементи в огромни размери. „ Производството на железни добавки е основен съставен елемент в нашия проект за консолидиране на отвесно произвеждане. Ние изследваме опциите на тази технология и търсим способи да увеличим продуктивността, да консолидираме съставените елементи, да понижим тежестта на нашите самолети и да минимизираме външната взаимозависимост “, споделя Глен Кейс, един от шефовете на компанията Hermeus.

Развитието на хиперзвуковите самолети носи голям брой провокации пред авиационната промишленост. Директорът на компанията Velo3D Бени Бюлер сподели, че принтерите Sapphire и Sapphire XC няма да подведат производителя макар че частите ще на един аероплан като Hermeus ще бъдат подложени на ексцентрични скорост, температура и трептения.

Velo3D е компанията, която се занимава с технология за 3D принтиране на метал. Нейните решения към този момент се употребяват в космоса и авиацията. 
Hermeus пък е учредена с една цел - да форсира пътуването. Благодарение на хиперзвуковите самолети пасажерите ще могат да прелитат Атлантическия океан единствено за 90 минути, с помощта на скоростта от 5 Маха, което е два пъти по-бързо от самолетите Concorde.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР