Компанията Ford официално обяви, че спира производството на един от

...
Компанията Ford официално обяви, че спира производството на един от
Коментари Харесай

След 29 години производство Ford се отказа от Mondeo

Компанията Ford публично разгласи, че стопира производството на един от най-популярните си модели в Европа - Mondeo. Той се появи преди 29 години и в този момент на пазара е неговото пето потомство. Той ще бъде спряно през март следващата година и по този начин ще последва ориста на американския Fusion, който беше пенсиониран през 2020 година
От компанията оповестиха, повода за отхвърли посочена от Mondeo е " увеличаваща се смяна в желанията на клиентите ". А това значи, че търсенето на кросоувъри и SUV-модели пораства и те последователно изхвърлят от пазара комбитата и седаните.


 Най-малкият кросоувър на Ford стана всъдеход Най-малкият кросоувър на Ford стана всъдеход
Компанията Ford сподели нова версия на най-малкия си кросоувър EcoSport, която е получила добавка Active към името си. Тя е насочена...
Първото потомство на Mondeo се появи на пазара през 1993 година, като то наследи различен популярен модел - Sierra. До момента от него в Европа са продадени към 5 млн. бройки. Говорител на Ford уточни, че " пазарният сегмент, в който се конкурира Mondeo, се е свил с 80% от 2000 година насам ".
Експертите плануват, че Mondeo ще бъде последван и от огромния си съперник VW Passat. Германската компания към този момент разгласи, че Passat ще получи ново потомство, само че се чака то да се предлага единствено като комби. А ролята на водещ седан със междинни размери във VW Group ще играе Skoda Superb, като той ще би трябвало са се конкурира с Peugeot 508, Opel Insignia и още няколко модела от този клас.


Все отново Mondeo няма да изчезне изцяло, тъй като Ford продава модела и в Китай, където седаните към момента са доста търсени. Той е третият модел на марката в Европа, чието произвеждане стопира след минивановете Galaxy и S-Max, които също се сглобяват във Валенсия.
Мястото на трите автомобила ще заеме всъдеходно комби, което бъде задвижвано с хибриден мотор, само че не е изключено и да бъде напълно електрическо. Той ще се споделя Evos и ще излезе на пазара през 2023 година.
 Ford заменя три модела в Европа с един Ford заменя три модела в Европа с един
Американският производител Ford приготвя нова смяна в моделната си гама за Европа, която ще стане факт през 2022 година. Тогава на па...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР