Компанията Фейсбук обяви, че през следващото десетилетие ще отделят 1

...
Компанията Фейсбук обяви, че през следващото десетилетие ще отделят 1
Коментари Харесай

1 млрд. долара дарява Фейсбук за жилища за бедни

Компанията Facebook разгласи, че през идващото десетилетие ще отделят 1 милиард $ за налични жилища, множеството от които са за родния им щат Калифорния, заяви Агенция Франс Прес.

Водещата обществена мрежа си партнира с губернатора Гавин Нюзъм и други известни филантропи по планове, които имат за цел да доведат до 20 000 нови жилищни единици за учители, медицински сестри и други " съществени служащи ", съгласно основния финансов шеф на Facebook Дейвид Уенер.

" Достъпът до по-достъпни жилища за всички фамилии е от основно значение за справяне с икономическото неравноправие и възобновяване на обществената подвижност в Калифорния и отвън нея ", се споделя в изказване на Нюзрума на компанията.

" Правителството не може да реши независимо казусът с достъпността на жилищата. Имаме потребност от други хора, които да се причислят към Facebook, с цел да се засилват - напредъкът изисква партньорство с частния бранш и филантропията за смяна на статуквото и справяне с рецесията на разноските, пред която е изправена нашата страна. ", се споделя в известието на компанията.

В Сан Франциско четиричленно семейство с приход на домакинство от 100 000 $ годишно се смята за нискодоходно, съгласно Уенер.

" Научихме, че производството на жилища на налични цени в целия набор на приходите е проблем в Калифорния и би трябвало да бъде решен посредством партньорства, които сплотяват компании, общности, организации с нестопанска цел и политици в цялата страна, с цел да се намерят креативен решения. ", сподели Уенер.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР