Компанията Фейсбук каза вчера, че затяга правилата за своята услуга

...
Компанията Фейсбук каза вчера, че затяга правилата за своята услуга
Коментари Харесай

Фейсбук затяга правилата за своята услуга за предаване на живо

Компанията Facebook сподели през вчерашния ден, че стяга разпоредбите за своята услуга за предаване онлайн, преди среща на международни водачи, ориентирана към ограничение на насилието в интернет след касапницата в Нова Зеландия.

Въоръжен мъж умъртви 51 души в две джамии в град Крайстчърч на 15 март, като предаваше нападенията онлайн във Facebook. Това беше най-смъртоносната пукотевица в спокойно време в Нова Зеландия и провокира апели към софтуерните компании да създадат повече за битка с екстремизма при потреблението на техните услуги.

Facebook сподели в изказване, че вкарва политика на "едно нарушение " за потреблението на нейната услуга за предаване онлайн, предвиждаща краткотрайно ограничение на достъпа на хора, против които е подхванато дисциплинарно деяние поради нарушение на най-сериозните правила на компанията където и да е на нейния уебсайт.

Тези, които правят нарушаване за първи път, ще бъдат краткотрайно спирани да употребяват услугата за предаване онлайн за избран интервал от време, сподели компанията. Тя също по този начин уголемява обсега на нарушаванията, за които се планува краткотрайно прекъсване на услугата за предаване онлайн.

Новозеландската министър-председателка Джасинда Ардърн сподели, че смяната се отнася до основен детайл от подета от нея самодейност за прекъсване на разпространяването на насилието в интернет, известна като "Призива от Крайстчърч ".

"Решението на Facebook да сложи ограничавания върху предаването онлайн е добра първа стъпка към ограничение на приложението, употребявано като инструмент от терористи, и демонстрира, че се работи по "Призива от Крайстчърч ", сподели тя в имейл от нейния представител.

Facebook не посочи при какви нарушавания ще се ползва политиката за едно нарушение, нито какъв брой дълго ще продължава краткотрайното прекъсване на достъпа, само че говорителка сподели, че при новите правила не би било допустимо стрелецът да употребява услугата за предаване онлайн от своя профил.

Компанията сподели, че възнамерява да разшири рестриктивните мерки към други области в идните седмици, като стартира от това да попречи на същите хора да основават реклами във Facebook. Тя също по този начин съобщи, че ще финансира проучвания в три университета за способи за разкриване на манипулирани медии, каквито системите на Facebook се мъчеха да засекат след нападението.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР