Компанията Facebook представи във вторник финансовите си резултати за последното

...
Компанията Facebook представи във вторник финансовите си резултати за последното
Коментари Харесай

Печалбата на Facebook продължава да расте при разочароващи данни за приходите и потребителите

Компанията Фейсбук показа във вторник финансовите си резултати за последното тримесечие, съгласно които облагата ѝ е повишена с 9% до 5,14 милиарда $.

Приходите на водещата интернет обществена мрежа за третата четвърт на 2018 година са достигнали 13,7 милиарда $, което е растеж от 33% по отношение на същия интервал на предходната година, предава AFP.

Броят на дейните консуматори обаче разочарова анализаторите. Към 30 септември 2,27 милиарда консуматори употребяват Фейсбук всеки месец, което е покачване от 10%. Ежедневно в профила си влизат към 1,51 милиарда души.

Фейсбук е изгубила един милион месечни консуматори в Европа за второ следващо тримесечие. В същото време тя е спечелила един милион нови консуматори в Съединени американски щати , откакто броят им остана неизменен предходното тримесечие.

Компанията заяви, че 2,6 милиарда консуматори взаимодействат минимум с едно нейно приложение на месец, което е растеж по отношение на 2,5 милиарда консуматори предходното тримесечие, когато разгласява данните за първи път.

Увеличенията и на приходите, и на потребителите са по-слаби от упованията, само че това на облагата пък надмина прогнозите . В момента Фейсбук се бори да възвърне доверието на потребителите след редица кавги с приключване на персонални данни.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР