Компанията е отличена за стипендиантската си програма Заедно с теб“Съветът

...
Компанията е отличена за стипендиантската си програма Заедно с теб“Съветът
Коментари Харесай

Асарел-Медет с награда от Съвета на жените в бизнеса в България

Компанията е отличена за стипендиантската си стратегия „ Заедно с теб “
Съветът на дамите в бизнеса в България връчи своята специфична огромна премия – характерен знак, на „ Асарел-Медет “АД. Призът е част от новоучредените годишни национални награди на организацията – за вдъхновяващи достижения за многообразие, равнопоставеност и приобщаване. Отличието беше връчено на прокуриста на компанията Галя Костова на тържествена гала, която се организира на 14 ноември в София.


-->
Признанието за „ Асарел-Медет “ е за стипендиантската стратегия на сдружението „ Заедно с теб “. Тя е основана през 1999 година, с цел да оказва помощ на родители и деца от асарелски фамилии, които са се сблъскали с най-тежкия миг на житейско тестване – ранна загуба на майка или татко. Подкрепата се обезпечава без значение дали умрелият или овдовелият родител са част от екипа на компанията. На децата в учебна възраст се отпуска месечна стипендия, като поддръжката може да бъде продължена и по време на висшето обучение, ако младежите изберат за своето кариерно развиване използвана за сдружението компетентност. Така мнозина от тях са насърчени в тази посока и след това стават част от екипа на „ Асарел-Медет “, а в това време вземат участие и в летните стажантски стратегии на компанията. Социалната стратегия е помогнала директно на 135 стипендианти (ученици и студенти) и на техните родители през миналите 23 години. От всички тях 37 – или близо 27,5%, по-късно са се включили към екипа на компанията.

Съветът на дамите в бизнеса в България е основател и уредник на състезанието „ Вдъхновяващи достижения за многообразие, равнопоставеност и приобщаване “, който отличи в пет категории вдъхновяващите достижения за многообразие, равнопоставеност и приобщаване на работното място и в обществото. Кандидатурите бяха прегледани от авторитетно жури, в което личат имената на някогашния обществен министър Лидия Шулева, публицистите Георги Тошев и Венцислав Савов, писателят Георги Бърдаров, омбудсманът на Република България проф. Диана Ковачева и други Над 100 бизнес водачи, членове, сътрудници и другари на Съвета на дамите в бизнеса в България участваха на формалната гала и поддържаха финалистите и спечелилите.



ОТЛИЧИЯТА

Общо 45 бяха самодейностите, които се бориха за влиятелните оценки, като измежду наградените са Аксенчър България, VMware България, УниКредит Булбанк, Интерланг и Фондация живот със синдром на Даун, L’Oréal България, Престиж, А1, МБАЛ Св. Панатлеймон, УМБАЛ Медика и Momsanity

Статуетките за призьорите бяха направени от инж. Мариела Джиджинкова – началник на отдел „ Екология “ в „ Асарел-Медет “АД. В свободното си време тя създава бижута и сувенири от топено художествено и флоатно стъкло.

Снимки: Съвет на дамите в бизнеса
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР