Компанията е Любим международен работодател* и носител на още 28

...
Компанията е Любим международен работодател* и носител на още 28
Коментари Харесай

Kaufland за поредна година е лидер сред работодателите в България

Компанията е Любим интернационален работодател* и притежател на още 28 оценки и награди в региона на човешките запаси единствено от началото на годината
28 са оценките и премиите в региона на човешките запаси, които Kaufland България завоюва от началото на 2023 година За втора поредна година компанията получава премия в една от най-оспорваните категории – „ Най-добър шеф FMCG “ на Career Show Awards 2023. Сред извоюваните оценки в тазгодишното издание на състезанието ритейлърът получи златен приз и надлежно първото място в категориите „ Стратегия Баланс работа и персонален живот “ и „ Recruiter ”, както и второ място в едни от най-оспорваните категории като „ Стратегия за кариерно развиване “, „ Стратегия за самопризнание на чиновниците “, „ Изключителни екипни достижения “ – за Kaufland Business Academy и доста други. Нареждането на Kaufland България в топ 3 най-хубави работодатели в бранша на модерната търговия за следващ път затвърди експертизата на компанията в ритейл сферата и потвърди, че работодателските ѝ политики са подплатени с мисъл и дейности за нейните чиновници.

В допълнение, тази година Kaufland беше сертифицирана като Top Employer („ Топ Работодател “) за пети следващ път от интернационалния самостоятелен институт Top Employers Institute. През 2023 година компанията беше отличена и като обичан интернационален шеф от единствената в България напълно потребителска ранглиста My Love Marks*. От началото на 2022 година досега одобряването на работодателската марка на Kaufland България беше засвидетелствано от над 50 оценки в най-оспорваните категории на значими състезания като Employer Branding Awards на b2b Media, Career Show Awards, My Love Marks, Business Lady, Employer of choice и други. За втори следващ път компанията заслужи и влиятелното първо място като „ Най-добър шеф “ съгласно класацията на Career Show Index 2023.
-->
Със своите близо 7 000 чиновници, компанията е в топ 5 на най-големите работодатели у нас, като до края на годината следва да разкрие още 140 нови работни места в София. Освен по бройка, Kaufland България се постанова като мечтан шеф и с опциите за развиване, които дава на своите чиновници. Само за 2022 година компанията влага близо 400 000 лева в образования на личния състав си, като включително влизат над 150 типа профилирани образования и преквалификации, налични за чиновниците на компанията.

„ Двигателят на всяка наша стъпка и всички наши дейности са хората. Грижата за един толкоз огромен екип не е лесна задача. Изисква се отдаденост, схващане и дарба за слагане на мястото на другия. В дългогодишната си процедура се научих да се управлявам от тези три човешки полезности без значение от обстановката и от ден на ден се увещавам, че те работят безотказно, доказателство за което са редицата ни награди и триумфи в региона на човешките запаси “ – споделя Мирена Караилиева, HR шеф в Kaufland България и нееднократен притежател на оценката „ HR на годината “ в влиятелни състезания.

Лидерството на Kaufland във връзка с грижата за хората се затвърждава и от най-скорошно извършеното вътрешно изследване на удовлетвореността на чиновниците. В него взеха присъединяване над 4 000 от чиновниците на компанията, а резултатите са безапелационни. 90% от тях са удовлетворени от своето работно място и взаимната работа с директния си началник. Над 84% от тях споделят, че са задоволени и щастливи да бъдат част от екипа на Kaufland България, а 88% от участниците показват, че са щастливи от работата с сътрудниците си, построена върху доверие и преданост.

Веригата дава стимулираща работна среда и богат обществен пакет, включващ над 17 придобивки, в допълнение към атрактивните си хонорари, който постоянно бива разширяван, по този начин, че до най-голяма степен да дава отговор на потребностите и желанията на чиновниците. Като част от екипа на ритейлъра, всеки Kaufländer получава в допълнение здравно обезпечаване, 22 дни заплатен отпуск, спортна карта на преференциална цена, месечни ваучери за храна, гъвкаво работно време, дарове по специфични мотиви, бонус в размер на 600 лева при появяването на нов член в фамилията, разнородни по тип и дълготрайност образования, опция за включване в разнообразни събития, начинания и дела и още доста други. Грижата за хората е измежду основните цели на Kaufland България, по тази причина и размерът на инвестицията, направена от компанията в обществени придобивки за 2022 година, възлиза на над 7 млн. лева Освен в увеличение на размера от обществени придобивки, веригата регулярно влага и в повишение на възнагражденията.

Освен с повишението на квалификацията на екипа си, Kaufland България се ангажира и с намирането, основаването и развиването на гении в лицето на младежите в страната. Ритейлърът поддържа лични стратегии за гении и интензивно поддържа партньорски такива. Kaufland публично си сътрудничи и поддържа над 100 учебни заведения и университети и редица организации на територията на цялата страна, разрастващи активност в разнообразни посоки. Сред стратегиите, които компанията осъществя, са Практикантска стратегия, Стажантска стратегия, Програма за дуално образование, Kaufland Business Academy, Управители на бъдещето, Търговска академия и други В допълнение, Kaufland е главен сътрудник на стратегии за кариерно развиване и насочване като Bulgaria Wants You, Mentor The Young, Junior Achievement, 9Academy, To The Top, Stroi Academy, Тийноватор, Panda Labs на WWF България и други.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР