Компанията Dyson реши да построи своя завод за сглобяване на

...
Компанията Dyson реши да построи своя завод за сглобяване на
Коментари Харесай

Dyson започва строежа на фабрика за сглобяване на електромобили в Сингапур

Компанията Dyson реши да построи своя цех за сглобяване на електрически автомобили не в родната си Англия, а в Сингапур. Dyson е един от най-популярните производители на домашен уреди – прахосмукачки, вентилатори и други сходни.

Като съществени аргументи за този избор, мениджмънтът на компанията показва доста положителната логистика на региона, тесните връзки с локалните компании, евтината работна ръка и даже Brexit, който в вероятност ще повлияе на данъчната политика. Отбелязва се и близостта на Китай, който ще бъде главен пазар за новите електрически коли на Dyson.

Строежът на фабриката стартира през месец декември тази година, а поточните линии би трябвало да бъдат конфигурирани до 2020 година. Първият електрически автомобил на Dyson би трябвало да излезе от новия цех през 2021 година.



Според неофициална информация, Dyson работи не върху един, а по едно и също време върху три разнообразни модела електрически автомобили. Това ще бъде цялостна серия, включваща кросоувър, седан и състезателен модел. Компанията анонсира своя план за произвеждане на електрически коли още през 2017 година. В плана по основаване на личен електрически автомобил Dyson влага 2 милиарда паунда, 1 милиард от които е вложен в основаването на акумулаторни акумулатори с корав електролит за електрически автомобили.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР