Компанията Бритиш еъруейз съобщи, че ще отмени още стотици полети

...
Компанията Бритиш еъруейз съобщи, че ще отмени още стотици полети
Коментари Харесай

„Бритиш еъруейз“ отменя още стотици летни полети

Компанията " Бритиш еъруейз " заяви, че ще анулира още стотици полети през лятото , откакто съгласно нея се е оказало, че предходните стъпки за редуциране на разписанието на самолетите не са се оказали задоволителни за решение на проблемите с пътуванията, съобщи Асошиейтед прес.

Новината ще засегне десетки хиляди пасажери , възнамеряващи да летят от лондонските летища Хийтроу и Гетуик.

През пролетта въздушният транспортьор разгласи, че ще анулира 10 % от полетите си сред април и октомври , с цел да не се стига до обстановки, при които да би трябвало да се анулират полети в деня на заминаването им.

Така делът на анулираните летни авиорейсове се усилва на към 11 % . " Бритиш еъруейз " съобщи, че ще предложи на клиентите си да им върне назад платените суми или опция да запазят билет за различен полет.

Летищата в Европа, Съединени американски щати и на други места страдат от липса на чиновници на всевъзможни длъжности, от носачи на багаж до охранители. Липсите в съчетания с внезапно нарасналите се пътувания след анулацията на рестриктивните мерки против разпространяването на ковид в доста страни по света доведоха до дълги опашки на летищата и отлагания на полети.

Отмяната на полетите на " Бритиш еъруейз " последва и решение на чиновниците на летище Хийтроу, взето с гласоподаване, да излязат в стачка за по-добри хонорари . В момента се доуточняват датите ѝ, само че се чака тя да се състои в разгара на летните отпуски.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР