Компанията Boston Dynamics представи най-грандиозното шоу с демонстрация на своите

...
Компанията Boston Dynamics представи най-грандиозното шоу с демонстрация на своите
Коментари Харесай

Научиха роботи да танцуват

Компанията Boston Dynamics показа най-грандиозното шоу с проява на своите роботи, заяви изданието vpk.name.

Те били програмирани да изпълнят класическия рокенрол шлагер Do You Love Me? на групата Contours. А с цел да бъде зрелището още по-ефектно, на танцовата площадка били изведени по едно и също време всичките три модела роботи на компанията.

Опитите с роботите на Boston Dynamics да танцуват почнали през 2018 година, когато четириногият Spot импровизирал танц под музиката на песента Uptown Funk. Инженерите избрали за проява на последните си достижения в точността на придвижванията роботите точно танците, защото те могат да се усъвършенстват безпределно. А взаимното синхронно осъществяване чудесно показва опциите за съгласуваност на придвижванията.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Ситуацията с разпространяването на новия ковид в Япония...

Видеото също по този начин може да се преглежда като резултат от еволюционното развиване на роботите от модел Atlas, който механически към момента е първообраз. През 2013 година той направил първите си тромави стъпки, през 2015 година почнал да се движи самостоятелно без поддържащия го кабел, през 2018 година пристъпил към асимилиране на паркура (преодоляване на трудности в градска среда със специфични умения).

А ето, че в този момент роботът към този момент се научил да танцува. В идващия стадий евентуално той ще получи работна специалност или ще се занимава с екстремален спорт. Как да вземем за пример ще се изкачи на Еверест и ще прибере там оставения отпадък след хората?

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Роботи могат да заменят хората на 20 милиона работни позиции в производството до 2030 година Това показв...

Същевременно от трите вида танцуващи роботи единствено четириногият Spot към този момент е пълностоен търговски артикул на компанията Boston Dynamics. Неговата цена възлиза на 75 000 $, само че по-важното е, че е наличен за необятен кръг консуматори. Spot оказва помощ да пасе овце в Нова Зеландия, труди се на норвежка нефтена кула и взе участие в обгрижването на пациенти с COVID-19.

Превод: Ганчо КАМЕНАРСКИ

Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР