Компанията Boring Company на Елон Мъск планира да изгради в

...
Компанията Boring Company на Елон Мъск планира да изгради в
Коментари Харесай

Boring Company на Илон Мъск ще тества своите тунели в Тексас

Компанията Boring Company на Елон Мъск възнамерява да построи в Тексас тестови полигон за проучвания и разработки за своите планове за тунелиране, оповестява Bloomberg.

Компанията е кандидатствала през май за позволение за тестова площадка в окръг Бастроп, близо до централата си, ситуирана в Пфлугървил, съгласно документите, които медията е получила посредством искане за обществени документи. Разрешението е било утвърдено през юни.

Boring Company, учредена от Мъск през 2016 година, желае да прокопае " толкоз тунели, колкото е належащо ", с цел да тества оборудването си за копаене, съгласно документите. Тунелите на тестовата площадка в Тексас, които ще бъдат изкопани благодарение на сондажната машина на компанията, Prufrock - се чака да бъдат дълги сред 100 и 200 метра.

Поредната новаторска концепция на Мъск съставлява специфични тунели, оборудвани със датчици, в които транспортни средства ще могат да се придвижват бързо и безвредно. Те не са доста необятни като обичайните тунели, само че за сметка на това транспортните средства в тях ще се движат доста бързо и дейно, спестявайки тапите в градовете.

Документите демонстрират, че тестовата площадка ще предлага 10 дребни жилища с една спалня за чиновниците. На тестовата площадка ще има и офис ремаркета, портали, огромна палатка, употребена за работно място, 40-метрови силози за циментов разтвор и 35-метрови контейнери за предпазване на лентите, които изтеглят почвата от тунелите, съгласно документите, обявени от Bloomberg.

Предни дни стана ясно, че  компанията на Илон Мъск е подала предложение за създаване на 6,2-километрова подземна транспортна система в Маями. Идеята е  North Miami Beach Loop да транспортира коли Tesla сред седем станции по State Road 826, сред Golden Glades Transit Center и Sunny Isles Beach при Newport Pier.

Boring Company пресмята, че в началото цикълът ще може да транспортира повече от 7500 пасажери на час, а по-късно ще може да бъде уголемен до над 15 000 пасажери на час. Според предлагането на The Boring Company прогнозната стойност на плана е от 185 до 220 млн. $. Тя предвижда, че строителството ще отнеме по-малко от три години, в случай че процесът на издаване на разрешителни бъде интензивен.

А тук ще намерите още!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР