Компанията Bloomberg New Energy Finance (BNEF) публикува новата си прогноза

...
Компанията Bloomberg New Energy Finance (BNEF) публикува новата си прогноза
Коментари Харесай

BNEEF: Половината от електроенергията в света през 2050 г. ще е на основата на слънцето и вятъра


Компанията Bloomberg New Energy Finance (BNEF) разгласява новата си прогноза за развиването на енергетиката в света – New Energy Outlook (NEO) – 2019.

Сопред създателите, през 2050 година 48 % от международната електрическа енергия ще се създава на основата на слънцето и вятъра. При това количеството, което ще се използва в света за този интервал ще се усили с 62 %, а конфигурираните мощности ще се утроят. Прогнозите частично са в сходство с направените заключения от миналогодишното изследване.

За обсъждания времеви интервал до 2050 година световните вложения в слънце и вятър ще са от порядъка на 10 трилиона $.

В Европа възобновимите енергийни източници (ВЕИ) към 2050 година на практика ще създават цялото електричество – 92 %, с помощта на цената на въглерода, както и а други политически ограничения.

В новата прогноза BNEF отбелязва, че каузи от 50 % от слънце и вятър в производството на електрическа енергия в света ще се трансформира в своего рода консенсусно равнище.
Разбира се, би трябвало да се означи, че сходни прогнози не се вършат за пръв път, в това време би трябвало да се отчетат много особености, които сякаш липсват.

Изхвърлянията на излъчванията от електроенергийния бранш на Китай, в който има огромен брой въглищни централи няма да доближи своя пик до 2026 година, само че въпреки всичко упованията са, че през идващите 20 години те ще намалеят на половина. През 2050 година на слънцето и вятърът ще е падат 48 % от производството на електрическа енергия в Китай.

Ролята на въглищата в международната електроенергетика ще се намали от актуалните 37 % до 12 % през 2050 година От 2032 година вятърните и слънчеви мощности ще създават повече от тези на въглища.

Газовите мощности в света ще нарастват с 0,6 % годишно до 2050 година

Авторите означават, че плануваният растеж на потреблението на възобновими енергийни източници до 2030 година сочи за това, че доста страни през идващото десетилетие да стартират да следват задачите на Парижкото съглашение за климата освен това, без да вкарват спомагателни дотации за слънчеви технологии. След 2030 година обаче ще са нужни още спомагателни ограничения и старания.

Новото проучване на BNEF е оповестено на: https://about.bnef.com/blog/solar-wind-batteries-attract-10-trillion-2050-curbing-emissions-long-term-will-require-technologies/
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР