Компанията BitTorrent, създател на едноименния P2P протокол и популярния торент

...
Компанията BitTorrent, създател на едноименния P2P протокол и популярния торент
Коментари Харесай

Криптомилиардер закупи BitTorrent и uTorrent

Компанията BitTorrent, основател на едноименния P2P протокол и известния торент клиент uTorrent бе продадена на милиардера основател на криптовалутата Tron Джъстин Сън.
Сделката е била подписана в края на предходната седмица. Информацията е на уеб-портала Variety, който към този момент няма информация за сумата.

Сън направи голямо положение от блокчейн планове. Той още през месец септември предходната година стартира да демонстрира интерес към BitTorrent , а през месец януари бе подписан контракт за планове. В същото време, основателите на uTorrent започнаха да търсят и други купувачи. Това накара предприемача да се обърне към съда.

BitTorrent, учредена през 2004 година, сътвори най-популярния протокол за продан на файлове. Технологията се употребява в съвсем всички торент тракери, в това число The Pirate Bay, isoHunt, Mininova и Zamunda.

Не е известна сумата, която Сън е дал за плана. Но парите са му стигнали с цел да закупи BitTorrent и всичките му активи. Пазарната капитализация на неговата криптовалута TRX се прави оценка на $4,78 милиарда. От тях, $1,65 милиарда са на Джъстин Сън. В рамките на своята компания Tron Foundation, Сън има намерение да сътвори децентрализиран интернет, в който приложенията ще се основават въз основата на блокчейн. Засега не се знае по какъв метод закупуването на BitTorrent ще се впише в тези проекти.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР