Компанията актуализираха производствените си планове за 2021-ва - ще произведат

...
Компанията актуализираха производствените си планове за 2021-ва - ще произведат
Коментари Харесай

Pfizer и BioNTech ще произведат 2 милиарда дози от тяхната ваксина през 2021-ва

Компанията актуализираха индустриалните си проекти за 2021-ва - ще произведат до 2 милиарда дози от имунизацията против Coid-19, създадена дружно с колегата им Pfizer, вместо плануваните 1,3 милиарда дози. Причината, както показва Ройтерс е, че се вкарват нови индустриални линии и тъй като към този момент.

Специални спринцовки, известни като спринцовки с ниско мъртво пространство, способстваха за това нарастване на дозите в един флакон от 5 на 6 дози, което ще докара до още 1 милиард души, които ще получат избрания режим на двете дози на коронавирусната ваксина, съобщи BioNTech в понеделник. Спринцовките разрешават извличането на шест дози от общоприет флакон, вместо нормалните пет, като се заобикаля неизползвана течност, останала в спринцовката.

" Сега имаме вяра, че евентуално можем да доставим почти 2 милиарда дози общо до края на 2021 година, което включва обновения брой от шест дози в един флакон ", сподели BioNTech.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Европейската организация по медикаментите ЕМА позволи извличането...

Нов обект в Марбург, Германия, добит от компанията Novartis през септември, ще усили годишния потенциал с до 750 милиона дози, когато стартира да действа до края на февруари, добави немската биотехнологична компания, съобщи БНР.

Допълнителен потенциал от подизпълнителите, които доставят съставки и пълнят готовото вещество във флаконите, също е оказал помощ за увеличение на задачата за създадените до края на годината дози от коронавирусната ваксина.

Фирмата BioNTech добави, че в неделя са били изпратени 32,9 милиона дози от имунизацията.

Говорителка на компанията съобщи, че в края на 2020 година са били създадени 50 милиона дози, както е планувано по-рано, само че доставките са били арестувани, до момента в който не бъдат направени съответни поръчки, с цел да се избегне непотребното време за предпазване.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР