Компания за ядрена енергия, основана от Бил Гейтс, заяви, че

...
Компания за ядрена енергия, основана от Бил Гейтс, заяви, че
Коментари Харесай

Бил Гейтс прави малки АЕЦ с батерии

Компания за нуклеарна сила, учредена от Бил Гейтс, съобщи, че се надява да построи " дребни усъвършенствани " нуклеарни централи, които да могат да съхраняват електрическа енергия.

TerraPower LLC, която Гейтс основа преди 14 години, и нейният сътрудник GE Hitachi Nuclear Energy, възнамеряват да комерсиализират електроцентрали, наречени Natrium, в Съединени американски щати по-късно през това десетилетие, съобщи президентът и изпълнителен шеф на TerraPower Крис Левеск, представен от Ройтерс.

" Ако бъде сполучлив, проектът е да изграждим централи в Съединени американски щати и в чужбина ", сподели Левеск. До 2050 година " се надяваме да забележим стотици от тези реактори по целия свят. "

345-мегаватовите централи ще бъдат охлаждани от течен натрий и ще костват към 1 милиард $ всяка.

Критиците на новите нуклеарни системи предизвестяват, че по-малките нуклеарни централи са даже по-скъпи от стандартните.

Гейтс, ръководител на борда на TerraPower, разгласи в изказване, че нововъведенията в Natrium са " извънредно сложни ", само че екипът има " експертиза, търговски опит и нужните запаси " за създаване на жизнеспособни реактори.

Левеск сподели, че централите първо ще бъдат построени в Съединени американски щати и други развити страни, само че по-късно могат да се разпространят и в страни, които към момента нямат нуклеарна сила.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР