Компания за автомобилостроене може да инвестира в Пловдив, стана ясно

...
Компания за автомобилостроене може да инвестира в Пловдив, стана ясно
Коментари Харесай

Автомобилна компания оглежда за завод край Пловдив ВИДЕО

Компания за автомобилостроене може да влага в Пловдив, стана ясно от думите на изпълнителния шеф на Агенцията по вложенията Стамен Янев, който беше в града под тепетата. По думите му до Агенцията има изпратени две запитвания от компании, който са в областта на автомобилостроенето, като една от тях има сериозен интерес към Пловдив. Припомняме, че служебният министър на стопанската система Кирил Петков загатна, че съществува действителна опция в България да започва всеобщо произвеждане на електрически коли.



Стамен Янев акцентира, че Пловдив е индустриалното сърце на България и точно поради това вложителите възприемат града като първа спирка за евентуално развиване у нас. „ Поради обстоятелството, че огромна част от производителите на части за огромните автомобилно концерни са разположени в Пловдив, доста естествено и разумно е в най-скоро време крайният артикул на една от двете автомобилостроителни компании е да бъде тук ", добави Янев. Зам.-кметът на Пловдив Стефан Стоянов добави, че 50% от производителите на автомобилни елементи са съсредоточени в Пловдив, Пазарджик, Стара Загора и Хасково.

В Агенцията по вложения са постъпили общо 602 писма за инвеститорски интерес от страна на компании, които желаят да развиват бизнес в страната ни. Стамен Янев акцентира, че за последния месец и половина има растеж на инвеститорските питания с над 20%.

Сред декларираните планове е и това на компания, занимаваща се с детайли за галактически технологии - 3D принтиране на съставни елементи за дребни спътници.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР