Компания Mercedes-Benz публикува видео, на което са показани петте най-любими

...
Компания Mercedes-Benz публикува видео, на което са показани петте най-любими
Коментари Харесай

Mercedes класира 5-те си любими супермодела за всички времена

Компания Mercedes-Benz разгласява видео, на което са показани петте най-любими на марката изключителни и луксозни машини на производителя от Щутгарт. В тази самобитна ранглиста попадат представители както на остарели типичен модели, по този начин и най-съвременни артикули на международната марка.

Открива рейтинга спортният 540K, показан на Парижкия автосалон през 1936 година. От общоприетия модел 500K този автомобил се отличава със значително олекотено шаси, а по този начин също и с високоразположеният осемцилиндров мотор с размер 5,4 литра.

Под четвърти номер в класацията е луксозният всъдеход Mercedes-Maybach G650 Landaulet, дебютирал през март предходната година в Женева. Специалното купе със стъклена бариера в салона получи редица технологии от шестколесния пикап G63 AMG, в това число портални мостове и 450-милиметров клирънс. Автомобилът се задвижва от 6-цилиндров V12 мотор с две турбини, който развива мощ от 630 конски сили. От модела са създадени 99 екземпляра с цена започваща от 630 хиляди евро. Последната численост от свръхразкошният всъдеход бе продаден на аукцион за двойно по-висока цена.

На трето място е сложена именитата лимузина Mercedes-Benz 600 (W100), създавана от 1963 по 1981 година. За тези съвсем 20 години са били пуснати в придвижване едвам 2,5хиляди екземпляра от модела, чийто притежатели са звезди от този интервал. Към момента тази лимузина има доста висока колекционерска стойност.

Второ място зае Mercedes-Майбах S650 Cabriolet, който беше показан през 2016 година и се трансформира в най-скъпия открит автомобил в историята на немската марка. В Европа цените на кабриолета, чието разпространяване е лимитирано до 300 копия, стартират от 300 хиляди евро. Под капака на извънредно красивата машина " диша " 6-литров V12дивгател с две турбини, осигуряващ мощ от 630 конски сили.

За победител в класацията бе избран спортният модел Mercedes-Benz 300 SLR, който се появи през 1955 година и направи своя дебют в надпреварата Mille Miglia. Като цяло от него са създадени два екземпляри, на които е позволено да карат по публични пътища. Колата е оборудвана с трилитров мотор с мощ 310 к.с. от болид за Формула 1. Максималната скорост на Mercedes-Benz 300 SLR е 290 километра в час, което го прави най-бързият шосеен автомобил на своето време.

Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР