Компаниите Pfizer и BioNTech обявиха в петък, че още днес

...
Компаниите Pfizer и BioNTech обявиха в петък, че още днес
Коментари Харесай

В САЩ подават заявление за спешна употреба на ваксината на Pfizer

Компаниите Pfizer и BioNTech оповестиха в петък, че още през днешния ден ще подадат заявление до Американската администрация по храните и медикаментите, търсейки позволение за незабавна приложимост на своя претендент за ваксина против COVID-19, съобщи БНР.

Компаниите означиха, че се надяват да получат разрешението доникъде или края на декември и да могат да стартират да имунизират високорисковите групи от хора в Съединени американски щати още преди края на 2020 година

" Нашата работа за снабдяване на безвредна и ефикасна ваксина в никакъв случай не е била по-спешна, защото продължаваме да следим обезпокоително повишаване на броя на случаите на COVID-19 в международен мащаб. Подаването на заявление за позволение за незабавна приложимост в Съединени американски щати съставлява основен стадий в нашия път за снабдяване на коронавирусната ваксина на света ", съобщи изпълнителният шеф на Pfizer Алберт Бурла. По-рано тази седмица Pfizer и BioNTech обявиха, че техният финален разбор демонстрира, че имунизацията им има 95% успеваемост при попречване на коронавирусни инфекции.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР