Компаниите могат постепенно да възобновяват работата си Здравните власти в

...
Компаниите могат постепенно да възобновяват работата си Здравните власти в
Коментари Харесай

Китай: Пикът на Covid-19 в страната е преминал

Компаниите могат последователно да възобновяват работата си

Здравните управляващи в Китай оповестиха, че пикът на епидемията от ковид в страната е минал. Във всички градове на провинция Хубей, като се изключи Ухан, откъдето потегли болестта, не е регистриран нов случай на инфектиран в продължение на седмица.

По последни данни броят на заболелите в Китай е близо 80 800 души. За последните 24 часа от ковид са умряли 11 души, с което общият брой на смъртните случаи става 3169 души.

Местните управляващи оповестиха, че фирмите могат последователно да възобновят работа в Ухан. Фирмите, които създават артикули и услуги от първа нужда, могат незабавно да стартират работа още веднъж, разгласи държавното управление на централната провинция Хубей, под чието послушание е и общината на Ухан. В тази категория влизат главно медицински компании (оборудване, лекарства), публични услуги (снабдяване с газ, електричество, отопление), търговия с хранителни артикули (супермаркети, продажба на плодове, зеленчуци, месо, яйца) или селскостопанско произвеждане (семена, тор, пестициди).

Компании, които са от други браншове, само че имат огромно значение във веригата на национално и международно произвеждане, биха могли да възобновят работа след приемане на особено позволение.

Другите компании ще получат право да възобновят активността си от 21 март.

Подобни ограничения се ползват в зоните с висок риск в останалата част на Хубей: фирмите, свързани с предварителната защита против епидемията, със артикули от първа нужда и компании, които дават публични услуги, могат да възобновят работа.

В териториите от категорията " сдържан и слаб риск " кръгът на компании, които могат още веднъж да проработят, е по-голям, отбелязва Агенция Франс Прес.

Освен това транспортът на пасажери със аероплан, трен, автомобил, транспортен съд или рейс би могъл последователно да бъде възобновен в зоните с сдържан и слаб риск (с изключение на Ухан). Това заяви държавното управление на Хубей без да показва авансово точни дати.

В същото време японската автомобилна корпорация Хонда мотър (Honda Motor) възобнови алегорично работата на завода си в Ухан, заяви организация Киодо. Засега заводът ще има извънредно лимитирано произвеждане. Така Хонда мотър възвърне работа във всичките си фабрики в Китай, отбелязва Киодо.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР