Комитетът по лекарствените продукти за хуманна употреба към ЕМА (CHMP)

...
Комитетът по лекарствените продукти за хуманна употреба към ЕМА (CHMP)
Коментари Харесай

ЕМА започва предварителна оценка на ваксината Vidprevtyn

Комитетът по лекарствените артикули за хуманна приложимост към ЕМА (CHMP) стартира предварителна оценка на " Vidprevtyn " ваксина против COVID-19, създадена от " Sanofi Pasteur ".

Решението на CHMP за започването на предварителната оценка се основава на предварителните резултати от лабораторни проучвания и извършени клинични изпитвания в ранен стадий при възрастни, от които резултати се допуска, че имунизацията провокира образуването на антитела, които са ориентирани против SARS-CoV-2 - вирусът, който предизвиква COVID-19, и могат да спомогнат за предотвратяване от развиване на болестта.

EMA ще прави оценка на данните сега, в който станат налични, с цел да реши дали изгодите надвишават рисковете. Предварителната оценка ще продължи до тогава, до момента в който се съберат задоволително данни за подаване на публично заявление за разрешаване за приложимост.

EMA ще оцени сходството на " Vidprevtyn " във връзка с нормалните стандарти на Европейски Съюз за успеваемост, сигурност и качество.

Как се чака да работи имунизацията?

" Vidprevtyn " се чака да работи като приготвя организма самичък да се защищити от зараза със SARS-CoV-2. Тази ваксина е създадена въз основата на протеини и съдържа получен в лабораторни условия „ spike “ (шипчест) протеин, като този, намиращ се по повърхността на SARS-CoV-2. Тя също съдържа и друго вещество, наречено „ адювант “, което спомага за усилване на имунни отговор към имунизацията.

Когато на човек бъде приложена имунизацията, имунната му система ще разпознае протеина като непознат и ще образува антитела против него. Ако в следствие имунизираният човек бъде в контакт със SARS-CoV-2, имунната му система ще разпознае вирусния протеин и ще бъде готова да пази организма от вируса.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР