Комисията за защита на потребителите ще започне масови проверки по

...
Комисията за защита на потребителите ще започне масови проверки по
Коментари Харесай

КЗП започва кампания срещу продажбите на райски газ на деца

Комисията за отбрана на потребителите ще стартира всеобщи инспекции по заведенията и в обществените мрежи поради продажбите на божествен газ на малолетни.

Решението беше оповестено от министъра на стопанската система и водач на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, в чийто сектор попада регулатора. Ден по-рано омбудсманът Диана Ковачева изиска Министерството на здравеопазването да вкара ограничавания за тези продажби поради сигналите от родители на деца и рекомендациите на лекари.

В момента няма експлицитна възбрана за този тип артикули, само че Нинова е разпоредила на КЗП да издава актове за краткотрайно прекъсване на продажбите поради това, че разпространяването на райския газ " взема застрашителни размери ".

Според отчет на дирекция " Обществено здраве и здравен риск " в Министерството на здравеопазването, веществото може да докара до оток на мозъка, в това число до гибелен излаз поради въздействието върху организма.

Нинова възнамерява да предложи законова смяна, с цел да не се позволява повече свободното предложение на деца на диазотен оксид.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР