Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е отхвърлила жалбата на

...
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е отхвърлила жалбата на
Коментари Харесай

КЗК отхвърли украинската жалба за МиГ-овете


Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е отхвърлила жалбата на украинската компания " Украинмаш " за прекъсването на публичната поръчка за ремонта на българските изтребители МиГ-29, които са на въоръжение в Българската войска, оповестява БНР.

Решението на Комисия за защита на конкуренцията дава опция на Министерството на защитата да продължи договарянията с единствената определена от него компания - съветската РСК МиГ. Украинската компания обаче може да апелира решението на Комисия за защита на конкуренцията пред Върховния административен съд.

Министерството на защитата отдели към 82 млн. лева за ремонта на МиГ-овете в Русия, напомня КРОСС. Докато чакаше произнасянето на Комисия за защита на конкуренцията обаче, в края на 2017 година държавното управление преразпредели 53,4 млн. лева от тях за планове за поддръжка на военните летища и поправки на здания на военните учебни заведения.

Военният министър Красимир Каракачанов дефинира обжалването на процедурата като " бойкот ". В тази връзка той изиска и смяна в Закона за публичните поръчки, която да ограничи опцията компании без интерес да апелират покупко-продажби за националната сигурност.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР