Комисията за защита на конкуренцията е образувала производство срещу ЛУКойл

...
Комисията за защита на конкуренцията е образувала производство срещу ЛУКойл
Коментари Харесай

ОМВ се оплака от ЛУКойл в Комисията по конкуренцията

Комисията за защита на конкуренцията е образувала произвеждане против " ЛУКойл България " за корист с монополно или господстващо състояние. Проверката е по сигнал на друга компания от сектора - " OMV България ". И двете компании ръководят огромни вериги от бензиностанции в страната. Засега не е ясно какви са съответните обвинявания против " ЛУКойл ".  От ОМВ са декларирали пред БНР, че " спазването на законодателството за конкуренцията е от значително значение за здравословната и обективна бизнес среда ".

От " ЛУКойл " също отхвърлиха коментар - най-малко на този стадий от инспекцията.

И Българската петролна и газова асоциация, в която членуват двете огромни компании, не пожела да излезе със мнение по проблема, защото се отнасяло за търговски спор сред сдружения.

Комисията за защита на конкуренцията доста пъти е правила поверки и следствия за нарушавания на антимонополното законодателство в търговията с автогорива. За отбелязване е, че постоянно досега  " ЛУКойл " и ОМВ бяха от " едната страна на барикадата ", включително и в следствията на Комисия за защита на конкуренцията за картел сред огромните вериги бензиностанции. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР