Комисията за риболов на Големите езера в САЩ ще изпрати

...
Комисията за риболов на Големите езера в САЩ ще изпрати
Коментари Харесай

Невероятен подарък за коронацията на Чарлз от САЩ

Комисията за лов на риба на Големите езера в Съединени американски щати ще изпрати кръвосмучеща риба във Англия като подарък във връзка коронацията на крал Чарлз III. 

Миногите са инвазивен тип в Съединени американски щати и Канада и се водят като риба-вредител, само че в Англия са изчезнали. Те са унищожили голям брой типове в Големите езера в Северна Америка (Горно езеро, Ери, Хюрън, Мичигън и Онтарио). Миногите са достигнали до Северна Америка с кораби.

-->

 Минога | Невероятни обстоятелства, фотоси | Ekolss - Животни

Подаряването на този тип риба в Англия датира от епохи и към този момент се е трансформирала в традиция за удостояване на кралско събитие. Рибата се изпраща под формата на къс. За коронацията на краля рибата ще бъде доставена замразена. Подобен подарък е имало за 50-ата и 60-ата годишнина от ръководството на кралица Елизабет II.  

Миногата е паразитна риба с уста, наподобяваща на вендуза и с остри зъби. Тя употребява грапавия си език, с цел да откъсне месото на рибата, а по-късно се храни с кръвта и телесните ѝ течности. Една минога може да убие към 40 кг риба всяка година. 

 Подарък за Чарлз III: Съединени американски щати изпращат кръвосмучеща риба в Англия за коронацията на краля - bTV Новините

“Последният път, когато доставихме от този тип риба, бе през 2015 година, когато кралица Елизабет II бе оповестена за най-дълго управлявалия монарх в историята на Англия ”, сподели Марк Гаден, заместник-изпълнителен секретар на Комисията по риболова пред " USA Today ". 

Около 25 милиона $ всяка година се отпускат от Съединени американски щати и Канада на Комисията по риболова, с цел да се поддържа биоразнообразието и контрола над рибата минога, написа Епицентър.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР