Комисията за енергийно и водно регулиране проведе закрито заседание, на

...
Комисията за енергийно и водно регулиране проведе закрито заседание, на
Коментари Харесай

Решено: Цените на парното, топлата вода и тока остават без промяна

Комисията за енергийно и водно контролиране организира закрито съвещание, на което одобри решение по отношение на подаденото от " " ЕАД заявление за одобряване на цена за януари 2021 година, по която публичният снабдител ще продава природен газ на крайните доставчици и на лицата, на които е издадена лицензия за произвеждане и транспорт на топлинна сила. Това оповестиха от регулатора.
Ценовото решение на Комисията е признато в сходство с променените условия на контракта сред " Булгаргаз " ЕАД и ООО " Газпром экспорт ", изискванията по контракта сред " Булгаргаз " ЕАД и Azerbaijan Gaz Supply Company Limited /AGSC/ и споразуменията към него.
 Булгаргаз предлага понижаване на цената на природния газ от януари " Булгаргаз " предлага понижаване на цената на природния газ от януари
" Булгаргаз " ще внесе предложение в Комисията по енергийно и водно контролиране за понижаване на цената природния газ за месец януари. Тов...
В признатото от Комисията решение е регистрирана препоръчаната от " Булгаргаз " ЕАД обновена цена на природния газ, в която е отразена постъпилата отчетна информация за пазарните показатели на европейските газови хъбове за декември 2020 година и за средномесечния обменен курс за конвертиране на евро в щатски долари на Европейската централна банка за същия интервал, осреднените цени на различните на природния газ, горива: мазут със наличие на сяра 1 % и газьол със наличие на сяра 0,1 % към 31.12.2020 година В обновеното ценово заявление на публичния снабдител са регистрирани и новите количества природен газ, които се доставят от 1 януари 2021 година, според контракта с AGSC, Азербайджан.
С решението КЕВР утвърди цена на природния газ от 1 януари 2021 година в размер на 26,93 лева./MWh /без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС/. За предходния месец - декември 2020 година, одобрената от регулатора цена на природния газ е била в размер на 27.70 лева./MWh. Промяната на цената на природния газ няма да се отрази на цените на топлинната сила и на електрическата сила и те остават непроменени. Решението за одобряване на цената на природния газ ще бъде оповестено през днешния ден на интернет страницата на регулатора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР