Комисията в Народното събрание за Мартин Божанов – Нотариуса може

...
Комисията в Народното събрание за Мартин Божанов – Нотариуса може
Коментари Харесай

Явор Божанков разтърси БНР: Комисията за Нотариуса ще свърши работа само ако се случи това

Комисията в Народното събрание за Мартин Божанов – Нотариуса може да си свърши работата, в случай че и „ самите органи “ желаят да оказват помощ за това. Това съобщи пред БНР депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков.
Според него анкетната парламентарна комисия е натоварена с прекомерно значима задача. По думите му тя е нямало да съществува, в случай че Висш съдебен съвет и прокуратурата са си правили работата.
Божанков разясни, че Антикорупционният фонд (АКФ) може да уточни къде могат да бъдат открити имената на лица, свързани с Нотариуса. Той добави, че има отчети, допускаме, и на специфичните служби, и на ГДБОП.
Депутатът счита, че в случай че съвещанията на Комисията за закрити, то народните представители ще могат да се срещнат с цялата информация по случая. Той добави, че нежеланието на някои органи да спомагат все още затруднява работата на краткотрайната комисия.
Според него някой желае да прикрие обективната истина. Божанков съобщи, че има опити от депутати от други парламентарни групи да удавят в информация анкетната комисия.
Божанков не изключва измежду лицата, свързани с Нотариуса да се появят и политици от високите етажи на властта.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР