Комисията, сформирана за разследване на щурма на Капитолия на 6

...
Комисията, сформирана за разследване на щурма на Капитолия на 6
Коментари Харесай

САЩ започна изслушванията във връзка с щурма на Капитолия

Комисията, образувана за следствие на щурма на Капитолия на 6 януари, организира първото си чуване във Вашингтон. Комитетът даде думата на четирима членове на американските полицейски сили на Капитолия и полицейското ръководство на Вашингтон, които са се отзовали на място, когато последователите на някогашния американски президент Доналд Тръмп нахлуха в постройката на Конгреса на Съединени американски щати, съобщи в. ``Гаридън``. Целта на комисията е да разбере какво се е случило в реалност в създалата се блъсканица, когато гневната навалица е щурмувала постройката.

Комисия бе образувана, откакто републиканците възразиха против основаването на като тази, която напомня Би Би Си.

Панелът включва седем представители на демократите и единствено двама републиканци, като и двамата поддържаха импийчмънта на Доналд Тръмп по-рано тази година и бяха назначени от ръководителя на Камарата на представителите на американския Конгрес Нанси Пелоси

Лидерът на републиканците в Камарата на представителите Кевин Маккарти изтегли първичните си назначения в комисията, откакто Пелоси възрази против двама от неговите избранници, защото се знае, че са твърди съдружници на Тръмп. Маккарти съобщи по този мотив, че републиканците няма да вземат участие ``в този подправен процес`` и вместо това ще продължат лично следствие на обстоятелствата от нощта на 6 януари.

" Помислих си, че по този начин ще умра ", сподели Аквилино Гонел, един от четиримата служители на реда, призовани да свидетелстват. Друг служител на реда, Хари Дън, който е негър, споделя, че е бил обиждан на расова основа.

По време на нападението над Капитолия от последователите на Доналд Тръмп, които не пожелаха да признаят загубата му на президентските избори от ноември 2020 година, починаха петима души и бяха задържани най-малко 535, в това число един служител на реда.

Нападението докара до, който бе упрекнат в подбудителство към протеста - изказване, което той пеодължава да отхвърля.

Четиримата служители на реда описаха, че са били бити и нападнати от последователите на Тръмп. Офицер Гонел разказа сцената като ``средновековно бойно поле``. Той разкритикува републиканците за това, че се пробват непрестанно да " пренебрегват или скрият истината " за това какво се е случило в реалност.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР