Комисията по външните работи на турския парламент одобри кандидатурата на

...
Комисията по външните работи на турския парламент одобри кандидатурата на
Коментари Харесай

Швеция с една стъпка по-близо до НАТО

Комисията по външните работи на турския парламент утвърди кандидатурата на Швеция за участие в НАТО във вторник. Това е основна стъпка към разширението на западния блок след 19 месеца отлагания, предава " Ройтерс ".

Следващата стъпка е цялостен парламентарен избор, който също се чака да мине и евентуално ще се организира до седмици. След това Реджеп Тайип Ердоган би трябвало да го подпише като закон, приключвайки развой, който разочарова някои от съдружниците на Анкара и сложи на тестване западните й връзки.

Швеция и Финландия. Анкара ратифицира участието на Финландия, само че повдигна възражения против кандидатурата на Швеция зарад и това, което сподели, че пази Стокхолм на групи, които Анкара счита за терористи.

Докато членът на НАТО Унгария също не е утвърдила участието на Швеция, Турция се счита за главната спънка пред присъединението на скандинавската нация към военния съюз и укрепването на защитата й в района на Балтийско море.

Ердоган алармира на конференция на НАТО през юли,, членката на НАТО Канада тихомълком се съгласи да възобнови договарянията с Турция за унищожаване на, в това число оптично съоръжение.

Турция, член на НАТО, изиска през октомври 2021 година и 79 комплекта за рационализация за своите съществуващи бойни самолети.
 Унгария не бърза да ратифицира участието на Швеция в НАТО
Унгария не бърза да ратифицира участието на Швеция в НАТО

Няма сделка сред Унгария и Турция по въпроса
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР