Комисията по външни работи на турския парламент ще обсъди ратификацията

...
Комисията по външни работи на турския парламент ще обсъди ратификацията
Коментари Харесай

Анкара определи членството на Швеция в НАТО като не особено спешен въпрос

Комисията по външни работи на турския парламент ще разиска ратификацията на кандидатурата на Швеция за участие в НАТО съгласно нормалния си дневен ред. Това съобщи днес председателят на комисията Фуат Октай, като добави, че въпросът не е толкоз незабавен за Анкара, колкото е за други страни, съобщи Ройтерс, представена от Нова тв. 

Проектозаконът за кандидатурата на Швеция за НАТО " ще бъде разискван, когато му пристигна времето според дневния ред на комисията по външни работи. Всичко, което е незабавно за други страни, може да не е незабавно за нас ", съобщи Октай пред депутати на съвещание на комисията в Народното събрание. Миналата седмица турските медии оповестиха, че протоколът за присъединение на Швеция към НАТО е изпратен на парламентарната комисия по външни работи на Турция в поредна стъпка към окончателното одобрение на шведската кандидатура.

Протоколът, който планува приемането на Швеция в съюза, беше утвърден от президента Реджеп Тайип Ердоган и изпратен в Народното събрание на 23 октомври. Комисията по външни работи ще реши по кое време да разиска и гласоподава протокола, отбелязва турската организация ДХА. След утвърждението му в комисията протоколът ще бъде предаден за гласоподаване в пленарна зала.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР